ÖFK segrade i Norrlandsderby – Burchnall: "Testspelarna gjorde alla bra ifrån sig"

Gif Sundsvall och Östersunds FK drabbade samman i ett Norrlandsderby under lördagen.
ÖFK drog det längsta strået och vann mötet med 3-1.

Försäsongen är i full gång och under lördagen bjöds det på ett Norrlandsderby mellan Gif Sundsvall och Östersunds FK. Giffarna, som nästa år spelar i superettan, var med i matchen inledningsvis med det var allsvenska ÖFK som tog ledningen efter 25 minuters spel genom Alex Purver.

Strax innan paus kvitterade Sundsvall innan ÖFK i andra halvleken – efter att tränare Ian Burchnall gjort sju byten – lade i ytterligare en växel. Östersund gjorde nämligen 2-1 genom Attaha Kadiri innan Frank Arhin satte dit 3-1 vilket också blev matchens slutresultat.

- Jag är nöjd på det sätt som vi genomförde matchen, ingen spelare blev skadad, vi skapade chanser och de testspelare som vi hade lånat in gjorde alla bra ifrån sig, säger Ian Burchnall i en kommentar på klubbens hemsida.

ÖFK:s testspelare i den här matchen var Malcolm Stolt och Fio Karlsson.

Publicerad 2020-01-25 kl 19:56