Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ÖFK:s överklagan inlämnad: "Vi är väldigt optimistiska"

Allsvenskan

Östersunds FK beviljades inte elitlicens för 2020.
Nu har klubben lämnat in en överklagan mot beslutet.
- Vi tror att den förtydligande information som vi lägger fram kommer att göra att överklagarnämnden kommer att bevilja oss elitlicens för 2020, säger vd:n Lennart Ivarsson till klubbens hemsida.

Foto: Bildbyrån

För en vecka sedan gav SvFF:s licensnämnd besked om att Östersunds FK inte beviljats elitlicens för 2020 med anledning av att föreningen "inte uppfyller elitlicenskriteriets ekonomiska förutsättningar för fortsatt drift under hela nästkommande år". Det innebär att ÖFK kan tvångsdegraderas till superettan, och att Brage istället kan få den allsvenska platsen.

Östersund meddelade tidigt att man kommer att överklaga beslutet, och under tisdagen gick klubben ut och meddelade att överklagan nu är inlämnad.

Vi är väldigt optimistiska och tror att den förtydligande information som vi lägger fram kommer att göra att överklagarnämnden kommer att bevilja oss elitlicens för 2020, säger vd:n Lennart Ivarsson till klubbens hemsida.

Annons

ÖFK skriver på sin hemsida att man väntar sig ett beslut från överklagandenämnden före jul.

Publicerad 2019-12-03 kl 19:10

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto