POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

Oförsäkrad Rönningberg hoppas på HIF-lön - klubben tvekar

I januari gjorde Oskar Rönningberg landslagsdebut vid 21 års ålder. Några månader senare tog karriären plötsligt slut på grund av en korsbandsskada. Nu väntar en oviss framtid - inte minst ekonomiskt . Och som oförsäkrad står hans hopp delvis till Helsingborgs goda vilja.
- Jag tror inte klubben river kontraktet, säger Rönningberg, som har två år kvar på kontraktet, till fotbollskanalen.se.

För ett par veckor sedan fick allmänheten reda på vad Helsingborgs Oskar Rönningberg redan vetat i ett par månader. Hans fotbollskarriär var över på grund av en korsbandsskada som dykt upp under försäsongen.
- Jag är bara 22 år och det är klart att det är lite för tidigt att sluta. Men det är ingenting jag kan påverka eller gräma mig över. Det gäller att se framåt och jag vill inte vara bitter, säger han till fotbollskanalen.se.

Något han kan gräma sig över är att han inte hade någon personlig skadeförsäkring. Han har dock två år kvar på kontraktet med klubben. Men det är som aktiv fotbollspelare. Vill ha HIF betala för en åskådare?
- Visst har jag funderat på allt det där och jag har bland annat varit i kontakt med spelarföreningen – men jag tror inte klubben river kontraktet, säger Rönningberg som valt att jobba fram sitt eget kontrakt med klubben utan inblandning av agenter.

- Jag hade en försäkring i mitt förra kontrakt men inte i det senaste. Det var upplagt så att klubben skulle betala försäkringen medan jag skulle ordna fram den. Men jag har inte tecknat någon, så det är helt mitt eget fel.

- Dessutom tror jag inte något försäkringsbolag hade gått med på att teckna ett bra avtal då jag redan haft vissa problem med korsband.

Nu är frågan alltså om HIF verkligen är redo att betala två årslöner för en person som inte spelar? Klubbdirektör Paul Myllenberg vill inte svara direkt på frågan, men säger att man är beredd att stötta sin gamla stjärna.

- Vi avvaktar ett beslut från Försäkringskassan och innan dess så finns det inte mycket att kommentera. Vi har en bra dialog med Oskar och vill hjälpa honom på alla sätt. Men vi har också ett kontrakt med honom som just spelare.

Under hela den här säsongen har Rönningberg funnits med kring laget och varit med i de träningar han har kunnat. Han säger att han fortfarande känner sig som en del av laget och han följer varje match från Olympias läktare.

- Klubben ligger mig varmt om hjärtat. Det är en bra stad och jag trivs i klubben.

Ett alternativ för HIF vore därför naturligtvis att Rönningberg skulle fortsätta att arbeta inom klubben.Men den förre backkämpen har siktet inställt på annan form av försvar och är redan fokuserad på nästa mål – att skaffa sig en framtid inom juridiken.

- Jag jobbar på att förbättra mina gymnasiebetyg och hoppas kunna börja på universitet nästa höst, säger han.

Innan dess kommer han och Helsingborg att ha fått svar från Försäkringskassan om vad hans invalidisering som fotbollsspelare är värd.

- Beskedet lär dröja en bit in i hösten. Men oavsett vad så tror jag alla parter kommer bli nöjda, säger Myllenberg, som även råder alla spelare att skaffa sjukförsäkring.

Men han vet också att det är lättare sagt än gjort.

- Det är svårt om de har haft en skada tidigare.

En problematik man nu ska hjälpa Rönningberg med.

Publicerad 2008-10-01 kl 12:34

C More Classics – Allsvenskan

Streama flera av de klassiska allsvenska guldmatcherna på C More!

ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto