POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
52v

Ohlsson vill behålla kaptensbindeln: "Vet vad det innebär att representera blåvita tröjan"

Foto: Bildbyrån.

Sebastian Ohlsson har i år varit lagkapten i IFK Göteborg.
Högeryttern trivs i rollen och känner att han växer med ansvaret.
- Jag vet vad det innebär att representera den blåvita tröjan från att man är en liten pojk till senior, säger han till Fotbollskanalen. 

IFK Göteborg-yttern Sebastian Ohlsson, 25, är en av de spelare i dagens Blåvitt som har flest år i klubben med flera år i föreningens ungdomsled och debut i A-laget 2017. I fjol tog yttern en ordinarie plats i laget och under den här försäsongen har han fortsatt i samma anda, men nu i en ny roll som wingback i stället för ytter i anfallet. 

- Jag spelade väl nästan allt förra året också, men jag har tagit ett större ansvar i år med kaptensbindeln, så det är lite annorlunda. Jag har även spelat wingback i år, medan jag i fjol var ytterforward, även om jag gjorde några matcher som wingback i allsvenskan. Jag tycker väl dock att den stora skillnaden är att jag tar mer ansvar i år även utanför planen, berättar Ohlsson för Fotbollskanalen. 

- Jag trivs faktiskt bra. Jag kan vara offensiv även om jag är wingback. Jag tror att det kan passa mig bra, då jag också utvecklat försvarsspelet under senaste åren, så det kan förhoppningsvis bli bra. Jag har även hyfsade lungor och kan löpa mycket upp och ner, fortsätter han.   

Den stora skillnanden är däremot, som han själv nämnde, att han hittills varit lagkapten i lagets alla träningsmatcher i år och i cuppremiären förra helgen. Det är en roll han trivs i och ett ansvar han växer med. 

- Jag blev väl inte förvånad eftersom att jag har tagit ansvar från första dagen det här året och har varit här längst i klubben, så jag vet vad det innebär att representera den blåvita tröjan från att man är en liten pojk till senior, säger han. 

Hur är du som lagkapten?
- Man tar mer ansvar för sina lagkamrater och hjälper till ännu mer. Annars försöker jag väl vara som vanligt. Jag är alltid hundra på varje träning och match, så jag är inte annorlunda bara för att jag har kaptensbindeln. Jag tänker lite mer på att hjälpa till extra och framför allt de yngre spelarna. 

Nyligen fick däremot Ohlsson konkurrens om att bli permanent lagkapten till nästa säsong, då tidigare kaptenen Sebastian Eriksson återvände till klubben. Han hoppas än dock på att få fortsätta bära bindeln när allsvenskan drar igång. 

- Vi får se (om han får bindeln permanent). Det är upp till Poya (Asbaghi) och Ferran (Sibila), men jag behåller den gärna. Jag har haft den i alla träningsmatcher i år. 

IFK Göteborg ställs på måndag mot Gais i svenska cupen. Matchen börjar klockan 19.00 och sänds på Sportkanalen och streamat på C More. 

Publicerad 2019-02-24 kl 10:15
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå