Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Öis anfallshopp – direkt från division 5

Allsvenskan 2009-05-14 kl 15:07

Alvaro Santos och Marcus Allbäck är långtidsskadade. Plötsligt är Örgrytes hetaste anfallsalternativ Markus Anderberg – som hämtades direkt från division 5.

- Jag tror inte någon räknat med att jag ska kunna ersätta dem. Det är naturligtvis svårt för mig att vara av samma kaliber som de är. Det är svårt att axla deras roller men det är bara att göra sitt bästa, säger han till FotbollDirekt.se.

Skadorna har inneburit att 20-åringen fått prova på hetluften direkt. Det har blivit ett par matcher från start och ett par inhopp. Målskyttet har hackat betänkligt i Örgryte och det är en tuff uppgift som väntar Anderberg.

- Det vilar inte bara på mig, vi är fler som ska göra målen. David Leinar spelade ju anfallare senast och gjorde mål. Nu har vi ju spelat mycket med en ensam anfallare och det är väl inte vad som passar mig bäst eftersom jag inte riktigt har storleken. Men nu spelade vi ju med två anfallare senast, det passar mig bättre.

ANNONS

Anderberg öste in mål i Division 5-laget Kode IF förra året. Han erbjöds provspel med ÖIS och det resulterade i ett kontrakt. Men med Santos och Allbäck i laget var 20-åringen var i första hand tänkt som en backup.

- Jag hade inte väntat mig att spela så mycket med den här hårda konkurrensen. Men så kom ju skadorna och det har blivit en del spel. Det är klart det är en stor skillnad och att det är mycket svårare. Det har väl inte blivit någon succé, men det har gått sådär.

- Men det är klart bra att ha sådana spelare i laget, man kan lära mycket av dem. Allbäck kommer alltid med bra råd och tips. Han är en bra mentor.

Micki Almasi

Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto