POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Öis vill inte ha hjälp med böter för Dawit Isaak-banderoll

Många har erbjudit sig. Men Örgryte vill självt betala de böter som förbundet dömt dem att betala för att fans krävt att den svenske journalisten Dawit Isaak ska friges i Eritrea.

Örgryte tvingas alltså betala 10 000 kronor i böter till Svenska fotbollförbundet för att klubbens supportrar haft en banderoll där man krävt att den svenske journalisten Dawit Isaak ska friges i Eritrea.

Flera persnoer och företag, däribland Expressen, har erbjudits sig att betala böterna då de funnit det orimligt att ge böter för en sådan banderoll.

Örgryte skriver i ett pressmeddelande att föreningen själv tänker betala eventuella böter, och att Isaak-banderollen - om den sätts upp i matchen mot Helsingborg på söndag - inte kommer att plockas ned.

Klubben skriver i ett pressmeddelande att den fått massor av positiva reaktioner och tackar för att flera erbjudit sig att stå för bötesbeloppet på 10 000 kronor.
"Vi är väldigt tacksamma för detta givetvis men när det gäller själva bötesfrågan så är det en principsak för oss och om det skulle utfalla ett belopp för den förseelsen så tar vi den själva. Men ni får gärna skänka pengar till familjen Isaak i stället och på så sätt hjälpa dem i sin kamp att få hem sin bror och familjemedlem till Sverige igen", skriver klubben.

TT/Pierre Matteoni

Publicerad 2009-10-13 kl 13:14
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå