Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Oklar MFF-framtid för utlånad trio: "Vi följer situationen"

Allsvenskan

MALMÖ. Matej Chalus, Felix Beijmo och Noah Eile har utgående avtal med sina låneklubbar.
Det är osäkert om trion återvänder till Malmö FF i sommar.
- Jag tror att Matej funderar lite grand kring det, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson i fallet med Chalus. 

Foto: Bildbyrån.

Den tjeckiske mittbacken lånades ut till Groningen i januari, som åkte ur nederländska Eredivise förra månaden. Groningen har en köpoption på Matej Chalus, som om han återvänder till Malmö FF får konkurrera med fem andra mittbackar.  

MFF:s sportchef Daniel Andersson meddelar att Groningen omorganiserar och rensar upp efter nedflyttningen, och att det inte finns något beslut kring ett eventuellt köp av Chalus.  

- De väntar egentligen på att ge något svar angående deras (beslut). Sedan tror jag att Matej funderar lite grand kring det också, så det är väl frågan där. Vi följer det helt enkelt, säger han till Fotbollskanalen.  

Annons

Ni har inte bestämt något där?  
- Nej, där är inget bestämt. Groningen har en möjlighet så den får vi avvakta lite grand också, och vad de säger. 

Säsongen är slut även för Felix Beijmo, som tillbringade våren i danska Århus. Expressen skriver att Superliga-trean för tillfället inte är nära att knyta till sig 25-åringen permanent. Samtidigt hävdar tidningen att det “i princip är klart” att Beijmo lämnar MFF, där hans avtal går ut vid årsskiftet.  

Andersson menar att planen fortsatt är att ha två högerbackar i truppen, vilket de har med Anton Tinnerholm och Joseph Ceesay.

- Han har gjort en väldigt stark vår där så det är skitkul för honom. Vi får se vad som händer där - om de är intresserade av att ta honom eller om Felix har några andra (tankar), eller om vi... Vi får väl kolla över vår situation. Vi sitter ganska bra på positionen ändå tycker jag, säger han.  

Annons

Tror du att han gjort sin sista match i Malmö?  
- Det får vi se. 

Slutligen har MFF mittbacken Noah Eile utlånad till Mjällby, precis som förra året. Utlåningen är till den 19 juli, och det är oklart om 20-åringens lån förlängs över resten av säsongen.  

- Vi har lite diskussioner med Mjällby om vad de vill göra. Vi känner att vi sitter rätt så bra på positionen och han är i en bra miljö. Men vi får se vad som händer, säger Daniel Andersson. 

Vill Mjällby förlänga?  
- Jag har inte hört någonting, utan vi får se hur diskussionerna går.

Publicerad 2023-06-08 kl 14:10

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto