Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Olsen fixade oavgjort för Örebro

Örebro visade god moral och stigande formkurva genom att kvittera två gånger om mot Kalmar på bortaplan.
Söndagens möte på ett regnigt och kylslaget Fredriksskans slutade 2-2.
Matchens huvudrollsinnehavare blev Örebros Kim Olsen, som svarade för sitt lags båda mål. Sedan blev han utvisad efter två gula kort.

Med en kombination av styrka och rörlighet betyder Olsen mycket för sitt lag. Olsen satte ideligen Kalmars försvar på prov.
-Olsen ger oss alternativ att variera vårt spel. Han är mycket nyttig, sade Örebros tränare Sixten Boström efter matchen.

Serieledande Kalmar stod inte att känna igen. Insatsen var en av årets sämsta hittills. Tränare Nanne Bergstrand ville dock inte kännas vid att hans spelare är trötta av det täta matchandet. Matcherna i allsvenskan, svenska cupen och Uefacupen är inte värre än vinterträningen menar han. Ändå var spelet krampaktigt och oorganiserat med mängder av felpassningar och få chanser.
-Snacket om att det är så jobbigt att spela många matcher blir en självuppfyllande profetia. Det som möjligen sliter på vissa är att det är mentalt påfrestande att resa så mycket som vi gör, sade Bergstrand.

Den svaga insatsen förklarade Nanne i stället med dålig organisation, speciellt hos anfallarna Abiola Dauda och Patrik Ingelsten, samtidigt som rörelsen var för dålig.
-Jag tror aldrig att vi haft så få avslut som i dag. Vi blev stillastående samtidigt som Örebro gjorde en bra match tycker jag.

Örebro överraskade Kalmar med en mittfältsdiamant där Nordin Gerzic agerade spets framåt. Taktiken var framgångsrik och gav inte Kalmars normalt starka mittfält mycket tid att skapa något konstruktivt.

Kalmar hade ledningen två gånger. Först sedan Dauda på egen hand dribblat sig igenom Örebroförsvaret och chippat över utrusande John Alvbåge i målet. Därefter sedan brasilianaren Daniel Sobralenses skott turligt ändrat riktning på en försvarare och ställt duktige Alvbåge helt.

Men båda gångerna reste sig bortalaget snabbt genom Olsens mål. Det sista kom på en omdiskuterad straff sedan Fredrik Nordback fällts - eller snubblat? - på Stefan Larssons ben. I slutet av matchen ville Kalmar också ha straff, men domaren Daniel Stålhammar valde att inte blåsa för hands på Bertin Ndille.

Det oavgjorda resultatet får anses rättvist, även om Örebros laginsats var bättre än Kalmars.

TT

Publicerad 2008-08-17 kl 21:51
Annons
Annons
Annons