Olsen tar Örebro mot toppen: Äntligen

Örebros Kim Olsen har förmågan att finnas på rätt ställe i rätt tid. Det räckte för att Örebro skulle vinna hemma mot Gais med 2-0. Örebros fjärde raka hemmaseger.

-Äntligen mål. Det har inte blivit så många mål som i höstas men jag jobbar hårt för laget, sade Olsson som sedan tvingades utgå med lårskada.

Redan efter 25 sekunders spel hade Kim Olsen ett jätteläge att spräcka Gais nolla. Framnickad av Gaisbacken Richard Ekunde borde det ha blivit mål men Olsen sköt över.

-Jag blev lite överraskad att bollen kom till mig. Hade jag vågat skjuta med vänstern hade det nog blivit mål. Min timing har varit bra i de senaste matcherna och jag har skapat chanser utan att få utdelning, sade Olsen.

Miss blev pass

Olsens segermål kom tio minuter in i andra halvlek. Eric Bassombeng gjorde förarbetet på högerkanten, spelade in till Roni Porokara som totalmissade jättechansen. Nu föll det sig så pass lyckligt för Örebro att missen blev en bra passning till Olsen som på skyttekungens manér skyfflade in bollen.

-Porokara sade till mig efter matchen att det var en passning men jag har sett bilderna och det var en snygg miss, sade Olsen och skrattade.

Örebros segerglädje grumlades av att Olsen linkade av planen mitt i andra halvlek. Efter matchen hade han ett tryckförband på låret.

-Det kan vara en bristning, just nu känns det ömt. Vi får kolla mer under måndagen. Jag vet inte själv när det hände och har tidigare inte haft problem med bristningar.

Gais nära 1-1

Gais då? Laget lyckades inte någon gång skapa riktigt tryck mot Örebros mål. Med lite flax hade det ändå blivit en poäng. Wanderson hade en frispark som John Alvbåge tippade i ribban innan han själv tog returen.
När Gais i slutet försökte flytta upp så mycket spelare som möjligt blev det enorma ytor på egen planhalva. Det utnyttjade Fredrik Nordback kallt när han rullade in 2-0.

Örebro har fyra raka segrar på hemmaplan och avancerade till fjärde plats, fyra poäng efter serieledande Elfsborg, i den något haltande tabellen.

Publicerad 2009-05-17 kl 19:57