Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN
43v

Olsson öppnar för IFK Norrköping: "Klart att det skulle vara intressant"

Foto: SCANPIX

Enligt NT vill IFK Norrköping värva hem Kristoffer Olsson. Midtjylland-mittfältaren känner till intresset, och är inte helt främmande för att återvända.
- Det är klart att man alltid ser sig om vad det finns för alternativ när man är i den situationen som jag är, säger Olsson till Fotbollskanalen.

Det har varit en tuff säsong för Kristoffer Olsson i Midtjylland. Den svenske 21-åringen inledde säsongen i startelvan men har blivit förpassad till bänken. När han fick starta på nytt mot AGF blev Olsson utbytt redan efter 35 minuter, och kritiserades av tränaren för sin reaktion.

Mittfältaren uppges nu jagas av IFK Norrköping, där Olsson tidigare spelat ungdomsfotboll. Lokaltidningen NT rapporterar att de svenska mästarna 2015 planerar ett värvningsförsök i vinter. Kristoffer Olsson själv känner till intresset, och håller en återkomst som intressant.

- Jag känner både och. Det är klart att man alltid ser sig om vad det finns för alternativ när man är i den situationen som jag är. Jag är 21 år och behöver utvecklas och det gör man ju genom att spela matcher. Sen är det klart att jag känner att det finns en nivå i mig att jag kanske kan gå till en bättre liga än danska och svenska ligan. Gå till en mellanstor klubb kanske. Samtidigt känner jag att speltid är viktigt, att jag får spela så mycket som möjligt, säger Olsson till Fotbollskanalen.

- I Norrköping vet de vem jag är och även den rollen som jag har haft i U21-landslaget. Så det är klart att det skulle vara intressant om det blev något konkret. Men det får man ta ställning till det om det blir något konkret. Jag vet att de har haft lite lätt kontakt med min agent, tror jag, men de har inte haft någon kontakt med mig.

Ett möjligt scenario för U21-landslagskaptenen Kristoffer Olsson är att återvända till IFK Norrköping, för att sedan ta steget ut i Europa igen.

- Det vet säkert Norrköping också i så fall, att det inte är nåt där jag ska vara i flera år. Nåt år eller högst ett par år och sen gå vidare. Så det är klart att man ser det, det viktiga är väl att klubben också gör det i så fall. Det är många som tagit steget där och också gjort det bra. Så det är klart att det är en del i det, säger Olsson till Fotbollskanalen.

- Sen är det såklart så att det är lockande med Norrköping eftersom jag är därifrån och jag har min familj där och mina vänner och allting. Och även nu när Norrköping är en toppklubb i Sverige och även spelar den fotbollen de gör, det är verkligen en spelande fotboll som attraherar mig. Klart att det kanske skulle vara intressant, men lite senare.

Situationen i Midtjylland har ljusnat något för Kristoffer Olsson, som har kontrakt till sommaren 2018, den senaste tiden. Efter att ha varit fast på bänken efter tränarens kritik efter AGF-mötet har svensken fått hoppa in och spela runt 30 minuter i två matcher i rad.

- Det är klart att det ger mer än vad det har gjort innan där det har varit bänk flera matcher i rad. Sen är det klart att jag siktar på att ta en startplats och jag tycker att jag borde vara där och spela varje match från start såklart. Men tränaren tycker att andra spelare är bättre just nu, det är klart att det är tråkigt och frustrerande. Det har varit en tung period och så där men jag kämper på och kör hårt på träningarna och försöker göra det så bra som möjligt när jag väl får chansen från bänken, säger mittfältaren.

- Det är klart att man ser sig om och så om jag skulle ta steget från Midtjylland. Men nu har vi mycket matcher, tre matcher den här veckan, så det är mycket fokus här och nu också. Sen får man ta allting sen när det blir ett uppehåll där i början på december. Så det är väl så det ser ut.

Om allsvenskan skulle bli aktuellt, är det bara Norrköping som gäller eller kan du tänka dig att spela för en annan klubb?
- Det är väl klart att jag känner mest för Norrköping. Som jag sa, jag har min familj där, alla mina vänner, jag är uppväxt där och har spelat i klubben tidigare och de har utvecklat mig tidigare innan jag flyttade till Arsenal. Så det är svårt för mig att se att jag skulle spela för en annan klubb.

Publicerad 2016-10-25 kl 19:10
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER