Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Örebro jagar svenskdoldisen: "Finns intresse från både Sverige och Norge"

Allsvenskan

Han handplockades av Arild Stavrum till norska andraligan. Nu är svenskdoldisen Viktor Larsson på väg hem. Bland andra Örebro jagar yttern.
- Det stämmer, säger Larsson.

Publiken kring Stockholmsfotbollen känner kanske igen namnet Viktor Fernando Larsson, eftersom mittfältaren har ett förflutet som junior i såväl Hammarby som Djurgården. Den senaste säsongen har han dock tillbringat i Norge och Manglerud Stars, efter en mellanlandning i förre HIF-skyttekungen Arild Stavrums klubb Skeid.

Efter några kringflackande år kan 24-åringen återvända hem till Sverige, där det finns intresse från både allsvenskan och superettan, enligt hans agent Roald Øien.

- Han har en väldigt bra säsong bakom sig och intresset har varit stort från både Sverige och Norge. Det är klubbar från såväl tippeligan och adeccoligan som superettan och allsvenskan som hört av sig, säger Øien.

Annons

Han beskriver sin klient som en spelare med stora extremkvaliteter när det gäller snabbhet och teknik, en uppfattning som – åtminstone delvis – delas av Viktor Larssons tränare i Manglerud, Kjell Sverre Hansen Wold.

- Viktor skulle i sina bästa stunder antagligen kunna dribbla av vilken back som helst i allsvenskan. Men när det gäller lägstanivån och det defensiva jobbet behöver han utvecklas ytterligare. Han har potentialen till att bli en riktigt skicklig spelare, men de kommande säsongerna avgör om han tar sig dit, säger Hansen Wold till fotbollskanalen.se.

Viktor Larsson själv bekräftar att han är öppen för en återkomst till Sverige, men vill inte berätta vilka lag förutom Örebro och norska Hönefoss som hört av sig. Agenten Roald Øien betonar att klubbvalet får ta den tid det tar men säger samtidigt att Larsson förmodligen skulle göra sig bättre hemma i Sverige än på norsk mark.

Annons

- Tittar man på adeccoligan (den näst högsta serien) är fotbollen väldigt fysisk. Jag inbillar mig att man ”spelar” lite mer i Sverige och tänker att det skulle kunna passa Viktor bättre. Han är den sortens typ som gärna utmanar sin motståndare och det skulle han nog mer uppmuntras till i Sverige, säger Øien.

Viktor Larsson är Bosmanspelare eftersom han avböjt att förlänga sitt avtal med Manglerud.

Publicerad 2010-11-17 kl 16:46

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto