Örebro över nedflyttningsstrecket

Gefle tog en poäng i Örebro och är nu över nedflyttningsstrecket i allsvenskan.
Örebro radade upp chanser i andra halvlek, men lyckades inte peta in mer än en boll i en match som slutade 1-1.

Gävle kom till Örebro i poängnöd och valde också att spela snålt. Hemmalaget försökte spela småtrevligt i första halvlek och var ett flertal gånger nära att komma fram i riktigt bra läge. Därför kom det som en total överraskning när Gefle tog ledningen efter en knapp halvtimme. Efter en snabbt iscensatt kontring spelade Amadou Jawo in bollen från vänsterkanten och Daniel Westlin hade bara att bredsida in bollen.
Efter paus tog Örebro hand om taktpinnen på allvar och satte stenhård press på Gefle. Under första kvarten av andra halvlek radade Örebro upp feta målchanser, men publiken fick sucka uppgivet.

Då fick Stefan Rodevåg chansen. Rodevåg, som haft en motig och skadedrabbad säsong, var bara inne på planen i fem minuter innan han på volley satte kvitteringen. Framspelningen från Eric Bassombeng var delikat. Rodevåg hade ett gyllene läge att göra ytterligare ett mål fem minuter senare men hans stenhårda skott från nära håll träffade ribban bakom duktige Mattias Hugosson.
Örebros offensiv kom av sig efter kvitteringen och slutet av matchen blev inte speciellt dramatisk. Tack vare poängen lyckades Gefle komma över nedflyttningsstrecket.