Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Örebro utmanar Syrianska om Chanko – även aktuell för England

Allsvenskan

Syrianska, Örebro SK en norsk klubb och ett lag i engelska Championship är klubbarna som gör upp om Louay Chanko. Hammarby var tidigare ett alternativ men de grönvitas intresse var för svalt.

Louay Chanko får lämna Ålborg redan under januarifönstret om han vill. Kontraktet går ut i sommar men den danska klubben har gett Chanko grönt ljus. Hammarby var en av de första klubbarna som hörde av sig men en flytt tillbaka till Söderstadion är i nuläget uteslutet. Intresset var helt enkelt för svalt från de grönvitas sida, uppger källor till fotbollskanalen.se.

Även Syrianskas intresse var till en början svalt men klubben har nu samlat krafterna och erbjudit Chanko ett avtal som rådgivaren och brodern Fabio Chanko uppskattar.
- Syrianska har erbjudit honom ett väldigt lukrativt avtal, berättar han för fotbollskanalen.se.

ANNONS

Syrianskas ordförande Andreas Temiz tror dock att mer än bara det ekonomiska spelar roll för Chanko:
- ”Lolo” Chanko vet att det att det inte är samma pengar som i Danmark och han har sagt att han lägger fokus på det sociala och familjen, som bor i Södertälje. Sen är det hans moderklubb och han är beredd att offra ganska mycket för att få spela här igen, säger han.

Valet står i nuläget mellan en norsk klubb, Syrianska och en Championship klubb som blandade sig i leken först på tisdagen. Och en tidigare okänd utmanare - Örebro SK.
- Han är en spelare som vi känner väl till. En väldigt bra spelare som har ett brett register, även om jag tycker att han är som allra bäst som defensiv mittfältare, säger sportchefen Lennart Sjögren som dock inte vill kommentera huruvida de kontaktat Chanko.

Jagar ni en defensiv mittfältare?

ANNONS
- Ja, vi tittar på förstärkningar på mittfältet både defensivt och offensivt.

Känner ni till att Chanko är fri att lämna Ålborg gratis redan under vintern?
- Jo, det har jag läst.

Chanko vann SM-guld med både Malmö FF och Djurgården i början av 2000-talet innan han lämnade Sverige för AEK Aten. Han återvände till Hammarby och spelade till sig en landslagsdebut på januariturnén för tre år sedan men då de ”riktiga” a-lagschanserna lös med sin frånvaro bytte han landslag i maj 2008och har sedan dess spelat för Syriens landslag. 32-årige Chanko har sedan 2009 spelat för Ålborg i danska ligan.

Publicerad 2012-01-25 kl 00:45

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto