Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Örebros anfallare om att få spela VM för Iran: "Förbundskaptenen har koll på mig"

Allsvenskan

William Atashkadeh var med på en landslagssamling med Iran.
Sedan skadade han sig.
Frågan är om en bra vår kan ta honom till VM.
- Förbundskaptenen har koll på mig, säger han.

Foto: TT

AIK:s Celso Borges ska spela VM med Costa Rica men frågan är om han blir den enda allsvenska spelaren i Brasilien. I mars blev William Atashkadeh inbjuden till ett landslagsläger med Iran, men kort därefter skadade han sig och har varit borta fram tills nu. Örebros anfallare är tillbaka i full träning och frågan är om en bra vår i allsvenskan kan ta honom till sommarens VM där Iran är i samma grupp som Argentina, Bosnien och Nigeria.

- Jag har varit höftskadad hela året så formen är inte så bra än. Jag måste hitta rätt och komma in i det nu. Det går sakta men säkert. Nu har jag tränat på här och det känns bra, säger han till fotbollskanalen.se.

ANNONS

- Jag siktar inte på VM eftersom jag har varit skadad så mycket. Jag får väl se här nu vad som händer. Jag kommer att göra allt jag kan för att se hur långt jag kan komma. Det kan gå snabbt. Inget är omöjligt.

Under säsongen 2012 åkte Irans förbundskapten Carlos Quieroz - tidigare förbundskapten för Portugal och assisterande tränare till Sir Alex Ferguson i Manchester United - till Örebro och kollade när William Atashkadeh spelade match. Då gjorde anfallaren två mål mot Åtvidaberg och hyllades av Quieroz.

- Carlos kollade på mig och han hörde av sig flera gånger.  De har bra koll på spelare i Europa med persiskt påbrå och det finns en kontakt i Skåne som brukar kolla på matcherna. De hörde talas om mig och Carlos åkte till Sverige. Jag gjorde två mål och vi snackade efter matchen. Då sa jag att jag ville vänta eftersom jag ville komma med i Sveriges U21-landslag, men jag kom inte med där trots att det gick väldigt bra. I december frågade han igen om jag ville komma och då sa jag visst och åkte med i mars.
ANNONS

Hur gick det?

- Jag var precis tillbaka från en fotskada så jag var med i passningsövningar och så. Det kändes bra och jag vet vad jag går för.

Hur kändes det att Carlos Quieroz åkte till Örebro för att träffa dig?

- Det var ju riktigt grymt såklart. Han har haft världsspelare och världslag så det var verkligen coolt. Man var stolt och det var mäktigt att en stor man som han var i Örebro och kollade på mig.

Hur ser du på chanserna att bli uttagen i en VM-trupp?

- Som sagt: Jag var med på ett landslagsläger i Dubai i mars. Men sedan spelade jag nästan inte på hela året. Nu är jag på väg tillbaka och det kanske inte blir spel förrän i april så det är inget jag siktar på.

- Men jag vet inte. Jag har faktiskt ingen koll på lagets andra forwards, jag vet bara att en är i Standard Liege och han har startat i nästan alla landskamper och han tog laget till VM. Men resten av truppens anfallare vet jag inte så mycket om, så jag vet inte riktigt hur jag kan mäta mig.

ANNONS

Hur ser du på Irans grupp med Argentina, Bosnien och Nigeria?

- Det är en jävligt tuff grupp men allt kan ju hända. Det är inga lätta lag och det är väldigt bra spelare.
Publicerad 2013-12-17 kl 12:45

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto