Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Orlov känner sig inte som en drömvärvning: "Jag är inte ens topp-10"

Jakob Orlov är Pontus Kåmarks allsvenska drömvärvning. Talangen slår uppmärksammade Silly Season-namn som Gerzic, Grahn och Lantz.
- Jag hade inte placerat mig själv på en topp-10-lista, säger Gefle-anfallaren.

- Det var kul, väldigt överraskande. Hade jag verkligen inte förväntat mig, säger Jakob Orlov till FotbollDirekt.se.

- Inte för att man går runt och funderar på sådana här listor varje dag... men jag hade inte placerat mig själv på en topp tio-lista.

Det är en både ödmjuk och överraskad vinnare som svarar när FotbollDirekt.se ringer upp. Jakob Orlov håller fötterna på jorden och ser inte sig själv som en stjärna i allsvenskan. Men han kan köpa delar av den beskrivning av honom som Pontus Kåmark gjort, som följer här nedan:

"Jag tycker att det är lite Marcus Berg över honom - ser inte mycket ut för världen, men rör sig väldigt smart och kommer alltid rätt i boxen. Han har väl inga extrema kvaliteter, men allround och bra på det mesta."

- Ja, lite rätt, en ganska bra beskrivning. Jag känner mig ganska allround, inte superbra på någonting men rätt okej på allt.

Och jämförelsen med Marcus Berg?

- Den hade jag inte hört förut, men väldigt smickrande. Jag tycker väl i och för sig att Marcus gör mål på flera olika sätt än mig. Jag är mest i boxen och hugger.

Vad tycker du om listan totalt sett, har Kåmark gjort ett bra jobb?

- Ja, det är klart, jag är ju etta (skratt). Nej men det här känns som bra namn allihopa, en bra lista.
Nordin Gerzic är ju en grym spelare, han är jag riktigt imponerad av.

Till nästa säsong får Jakob Orlov ett än större ansvar i Gefle.
Efter att ha väntat i skuggan av Alexander Gerndt klev han fram ordentligt när han fick chansen - 9 mål blev det för 24-årige Orlov.

Men han känner ingen press inför nästa säsong - trots att Gefle fick kvala sig kvar i allsvenskan i år och förväntas bli ett bottenlag även 2011. Och trots att han nu är mer påpassad, både av media och allsvenska motståndarförsvarare.

- Jag kanske hade lite fördel av det, att folk inte kände till mig. Men det där är inget jag tänker på, jag känner ingen press alls.

- Jag känner att jag har växt in i det nu, med tempo och allting. Jag hade en svacka där på några matcher när jag inte gjorde
mål, men jag bet ihop och tog mig ur den. Sådant stärker en.

Publicerad 2010-12-22 kl 17:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons