Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

ÖSK i gulddrömmar: "Större under har skett"

Örebro fortsätter att övertyga - 3-0 mot Halmstad innebär tätkänning i tabellen. Nu öppnar John Alvbåge upp för guldfirande på Behrn Arena i höst.

- Vem vet, större under har skett i fotbollsvärlden, säger John Alvbåge till FotbollDirekt.se.

- Vi har en dröm och det är att vinna en titel åt ÖSK. Och drömmar är till för att uppfyllas…

Vad kan stoppa er i år?

- Det är egentligen bara vi själva som kan sätta stopp för oss. När vi spelar med hög kvalité som i dag ska inget behöva stoppa oss, även om det finns många bra lag i den här serien. Men det gäller att vi är fortsatt ödmjuka.

Kvällens seger den tredje i rad för Örebro och nu kliver de upp på en andraplats i tabellen. 3-0 mot Halmstad imponerar och spelmässigt kanske årets hittills bästa insats.
Målskyttet öppnades redan efter två minuter. Roni Porokara till Magnus Kihlberg och avslutet säkert till vänster om Halmstads målvakt Karl-Johan Johnsson.

- Vi tog hand om taktpinnen direkt, eller de gav oss snarare taktpinnen - de försökte bilda en såkallad köttmur men redan efter två minuter spräckte vi deras nolla. Efter det spelade vi ut dem totalt, säger John Alvbåge.

Ja, Örebro var helt klart det bättre laget i första halvlek men Halmstad ändå inte ofarliga. Emil Salomonsson nära att kvittera i 20:e minuten då han rundade Alvbåge men avslutet misslyckat.
Istället utökad Örebroledning i 33:e minuten - Samuel Wowoah med inlägget till Olsen som fick en tå på bollen och 2-0 i halvtid.

- Halmstad ändrade taktik i andra och satte hög press på oss, men vi lyckades spela oss ur den och kontrollerade det ganska bra. Och i slutet satte Paulinho spiken i kistan, måltjuv som han är.

Brasilianarens första mål i ÖSK-tröjan. En behärskad volley.

Halmstad gick mållösa av planen men var ytterst nära att spräcka Alvbåges fjärde nolla för säsongen.
Michael Görlitz sköt tätt över. Emir Kujovic och Anselmo nickade men Alvbåge i vägen. Och på stopptid Anselmo med ännu en nick, den gången i ribban - signifikativt för HBK:s insats även om ÖSK:s seger var rättvis.

Christian Hildén

Publicerad 2010-04-25 kl 21:00
Annons
Annons
Annons