Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

ÖSK-kugge vill ha in något nyförvärv till: "Bra spelarmaterial - men känsliga för skador"

Allsvenskan

Nahir Besara, Kennedy Igboananike och Sebastian Ring ut.
Örebro har i vinter tappat tre viktiga spelare - och kan behöva förstärka. 
- Just nu tycker jag att vi har ett bra spelarmaterial, samtidigt som vi är lite känsliga för skador, säger ÖSK-backen Michael Almebäck till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Örebro SK tappade i vinter tre ordinarie startspelare från i fjol - poängspelarna Nahir Besara och Kennedy Igboananike, men även försvararen Sebastian Ring. In kom i stället bland annat Martin Broberg från Norge och Daniel Björkman från BK Forward i fjol, medan rutinerade anfallare Viktor Prodell anslöt från Elfsborg i år.

ÖSK-kuggen Michael Almebäck anser att Örebro går in i försäsongen med en bra trupp, men att det kan behövas någon förstärkning ytterligare till nästa säsong. 

- Vi har blandning mellan lite mer erfarenhet och lite yngre spelare i år. Det är många talangfulla, unga spelare som förmodligen kan blomma ut och ta nästa kliv den här säsongen. Jag tycker Dennis Collander, trots sin unga ålder, varit väldigt duktig hittills på träning och i match när han spelat. Prodell tror jag också blir en bra spelare för oss. Det är en hårt jobbande forward som gör mycket mål, säger Almebäck till Fotbollskanalen. 

ANNONS

- Just nu tycker jag att vi har ett bra spelarmaterial, samtidigt som vi är lite känsliga för skador. Så någon till värvning tror jag inte vore helt fel att ta in, fortsätter han. 

Örebro har under de senaste säsongerna radat upp mittenplaceringar i allsvenskan. I fjol blev det en niondeplats, under 2017 en elfteplats, under 2016 en niondeplats och under 2015 åter en niondeplats i tabellen. Vad krävs egentligen för att ÖSK ska lämna ingenmanslandet och lyfta i tabellen 2019?

- Det gäller att träffa rätt i värvningar, hitta spelare som ekonomiskt sätt inte belastar truppen, men som ändå gör skillnad. Vi är relativt många som har spelat ihop ett tag och känner varandra bra, vilket är en fördel inför kommande säsong. Samtidigt så är ekonomiska muskler inom fotboll svårt att tampas med, men det är självklart ingen omöjlighet att överraska då och då. 

ANNONS

Almebäck, som i fjol skrev nytt avtal över 2021, tror på en ljus framtid i Örebro. 

- Jag tror och hoppas att ÖSK har något intressant på gång. Det är som jag nämnde tidigare, många duktiga unga spelare som har en potential att blomma ut. Spelarförsäljningar är en ekonomisk faktor som har stor betydelse för hur mycket pengar klubben har att röra sig med inför varje säsong, säger backen.

- ÖSK har kanske haft lite problem att både sälja och få fram yngre spelare som är redo att ta nästa kliv, men med nuvarande tränarstab och spelartrupp så tycker jag det ser lovande ut inför framtiden. Både Axel, Daniel och övriga i teamet är väldigt bra på att kommunicera och hjälpa de yngre grabbarna, fortsätter han. 

Örebro träningsspelar härnäst på måndag mot Pakhtator Tashkent. Matchen börjar klockan 12.30 och sänds på C More Fotboll och streamat på C More. 

ANNONS
Publicerad 2019-02-03 kl 10:18

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto