Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ousted ser ut att lämna Hammarby: "Ledsamt"

Allsvenskan

STOCKHOLM. David Ousted ser ut att lämna Hammarby.
Det bekräftar målvakten.
- Ledsamt, kommenterar han för Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Inför fjolårssäsongen värvade Hammarby in David Ousted från MLS-klubben Chicago Fire. Sedan dess har dansken varit den målvakt som fått mest speltid i grönvitt. Men nu talar mycket för att 36-åringen lämnar klubben när kontraktet löper ut efter säsongen.

Fotbolldirekt.se rapporterade nyligen att Ousted är på väg bort och huvudpersonen medger att han just nu är inställd på att lämna Bajen.

- Jag har inte fått några indikationer på att klubben vill förlänga mitt kontrakt. Vi hade lösa samtal i somras och då meddelade jag att jag ville ha ett besked om framtiden, framför allt för min familjs skull, säger Ousted.

Annons

- Jag vill inte, med tre barn, låta situationen befinna sig i limbo.Men efter det har jag inte fått några indikationer på att klubben vill förlänga så för mig handlar det nu om att främst fokusera på de sista matcherna.

Så i nuläget tänker du att du kommer lämna?
- Det verkar så. För det finns inga indikationer om något annat.

Hur känner du kring det?
- Det är ledsamt. Jag har sagt under sommaren och hela tiden att jag vill stanna i klubben. Jag har spelat bra och jag tycker att jag, tillsammans med laget, tagit steg framåt. Vi vann en titel den här säsongen och vi tar steg framåt. Men fotbollen fungerar så här ibland, det är många faktorer inblandat och man kan inte alltid kontrollera dem. Det jag kan påverka är mina sista matcher här, jag kan se till att spela bra. Det ska jag försöka göra.

Annons

Ousted är nöjd med sin egen säsong hittills.

- Jag har varit väldigt nöjd med mina insatser den här säsongen. Jag tycker att jag har hållit en jämn nivå och haft flera bra matcher där jag räddat poäng åt laget. Det är det jag vill, hjälpa laget. Jag är nöjd över min säsong men den är inte över än, jag måste fortsätta prestera.

Hammarby har många utländska spelare i sin trupp och det faktum att lagen bara får ha nio utländska spelare i en allsvensk matchtrupp kan ligga Ousted i fatet.

Tror du att utlänningskvoten är en nackdel för dig med tanke på att Oliver Dovin som finns bakom dig är svensk?
- Ja, det kan vara så. Och det kan också handla om att Oliver är väldigt talangfull. Dessutom är Davor (Blazevic) en väldigt bra målvakt. Det kan vara så de resonerar, men vi har inte pratat något om det. Det är frågor som klubben får svara på.

Annons

Om vad som kommer hända med honom till nästa säsong säger han:

- Jag tänker inte flytta till Ryssland, Kina eller något sådant med tanke på min familj, så vi får se vad som händer.

Men du kommer fortsätta spela?
- Vi får se. Om en klubb i Uzbekistan är det enda alternativet jag har kanske jag inte fortsätter, men vi får se. Jag har varit nöjd med mina prestationer i år och känner att jag håller en väldigt hög nivå fortfarande. Så vi får se efter säsongen.

Tidigare har Ousted tillhört klubbar som DC United, Vancouver, Bröndby, Randers och Sönderjyske.

Inför intervjun med Ousted pratade Fotbollskanalen med Bajens sportchef Jesper Jansson, som då hävdade att det ännu inte är klart om klubben kommer förlänga med målvakten eller inte.

Publicerad 2021-10-13 kl 15:25

"JUST NU: Allsvenskan” - din dagliga nyhetspodd om Allsvenskan

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto