Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Oväntad gåva från supporter: Malmö FF ärver miljoner

Foto: Scanpix

Malmö FF kan vänta sig ett nytt ekonomiskt lyft framöver.
En avliden MFF-supporter har nämligen testamenterat bland annat en fastighet värd många miljoner till klubben, erfar Fotbollskanalen.
- Det stämmer att det finns ett arv, säger vd:n Niclas Carlnén.

Malmö FF är redan rikast i Sverige. Nu blir de ännu rikare. En avliden MFF-supporter har nämligen testamenterat sina tillgångar till just den himmelsblå klubben.

Bland annat ägde MFF-supportern en fastighet i centrala Malmö med 20-talet lägenheter i. Fastighetens taxeringsvärde ligger på runt 14 miljoner kronor, enligt uppgifter till Fotbollskanalen. Själva marknadsvärdet är rimligtvis betydligt högre än så.

- Det stämmer att det finns ett arv. Men allt är inte färdigt så vi vet inte exakt vad innebörden av det är. Så jag vill egentligen inte kommentera det här innan vi har all fakta, säger MFF:s vd Niclas Carlnén. 

- Vi vet att det rör sig om en fastighet och annan kvarlåtenskap, och det är testamenterat till Malmö FF. Men arvskiftet är inte genomfört än. Vi har inte all information, helt enkelt.

Enligt våra uppgifter innehåller fastigheten ett 20-tal lägenheter och har ett taxeringsvärde på 14 miljoner kronor. Vad kan du säga om det?
- Jag har inte informationen om det i huvudet, men det är en hyresfastighet.

Vad känner du generellt kring att en person väljer att testamentera till Malmö FF?
- Att Malmö FF engagerar så mycket att man även testamenterar till klubben är i sig helt fantastiskt, även om det så klart har en tragisk anledning. Jag tror att vikten av fotbollsföreningar som Malmö FF är större än vad vi själva tror. Det är det här ett tecken på.

Carlnén tror att MFF:s bild av processen kring arvet kommer att klarna innan årsskiftet.

Sydsvenskan uppger att MFF-supportern skrivit i sitt testamente att samtliga hans ägodelar ska säljas på auktion och att hela hans förmögenhet ska tillfalla en minnesfond som MFF:s styrelse ska få förvalta. Den årliga avkastningen ska gå till "talangfulla spelare som har visat gott kamratskap". Niclas Carlnén säger dock att MFF ännu inte vet vad supporterns önskan om en minnesfond innebär och hur den ska uppfyllas.

Publicerad 2016-11-14 kl 12:11

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER