Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Oväntade miljonregnet över MFF: får 80 miljoner istället för 30

Allsvenskan

30 miljoner blev 80 miljoner.
Malmö FF fick lagom till midsommar ett rejält tillskott i kassan från Uefa.
- Det blir 80 miljoner, säger Malmös ordföranden Anders Pålsson till Fotboll Skåne.

Foto: Bildbyrån

Efter Champions League-säsongen är avslutad gör Uefa en revision för att fördela resterande pengar till klubbarna som deltagit. 

Malmö FF hade räknat med att få 30 miljoner kronor men fick betydligt mycket mer än så. Det är till Fotboll Skåne som MFF:s ordförande Anders Pålsson avslöjar Malmös glädjebesked.

- Det är ju så att man får en del av betalningarna tidigt på året och så får man ytterligare en del efter finalen när UEFA räknat mer noggrant. Vi ska ju ta upp intäkterna som vi får i juni 2022 under 2021 då vi spelade och då har vi uppskattat vad vi kunde få och tagit upp 30 miljoner, som vi hänfört till 2021 och så blev det nästan 80 miljoner, säger Anders Pålsson till Fotboll Skåne och fortsätter:

ANNONS

- Därför blir det 50 miljoner till som kommer att träffa resultatet nu 2022. Kassan ökar då också med totalen, 30 plus de 50, alltså nästan 80 miljoner.

Därmed har Malmö FF inkasserat närmare 350 miljoner kronor från senaste säsongens Champions League-spel, enligt Fotboll Skåne.

Publicerad 2022-06-28 kl 18:35

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto