Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ovisst kring flera Mjällby-spelare - Larsson bekräftar optioner: "En fastskriven summa"

Allsvenskan

Flera spelare kan lämna Mjällby AIF efter säsongen.
Hasse Larsson reder ut vissa frågetecken - och berättar att det finns två köpoptioner.
- Vi har möjlighet med Amir och Jetmir, säger han till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Mjällby AIF är - med sex omgångar kvar av säsongen - på nionde plats i allsvenskan. Blekinge-laget inledde säsongen starkt, men har under senaste tiden tappat lite fart med fyra raka matcher utan seger i seriespelet.

Med tanke på att säsongen närmar sig sitt slut närmar sig även svar kring klubbens inlånade spelares framtid. Inför och under säsongen har Samuel Brolin (AIK), Noah Eile (Malmö FF), Jetmir Haliti (AIK) och Amir Al-Ammari (IFK Göteborg) kommit in på lån.

Mjällby-sportchefen Hasse Larsson berättar att det förs samtal med spelarna. 

- Vi för en dialog med alla, men alla har svarat ungefär samma sak, att de vill vänta till efter säsongen och ta beslut därefter i samförstånd med sina klubbar, som de egentligen tillhör. Vi har inte kommit jättelångt utöver att vi pratar med dem kontinuerligt, säger Larsson till Fotbollskanalen.

ANNONS

Larsson vill inte spekulera i om det finns större chans att få behålla någon av spelarna, men berättar Mjällby har köpoptioner på Haliti och Al-Ammari.

- Vi har möjlighet med Amir och Jetmir, där vi har optioner, så det är lite frågan om vad vi och de vill. Det finns i varje fall en fastskriven summa som vi skulle kunna använda. Vad gäller Samuel och Eile är det lite beroende på vad klubbarna och de själva säger. Där äger inte vi frågan på något vis, säger sportchefen. 

Mjällby har samtidigt flera meriterade spelare med utgående avtal, som Carlos Gracia, Heradi Rashidi, Enoch Kofi Adu, Andreas Blomqvist och Jacob Bergström.

Larsson är fåordig om vem eller vilka av spelarna som klubben vill behålla. 

- Jag vill inte peka ut vilka vi vill förlänga med, men de som vi vill behålla pratar vi med hela tiden, säger Larsson.

ANNONS

Hur ser du på chanserna att förlänga med Bergström?
- Han har precis blivit pappa och bor här och så vidare, så jag har stora förhoppningar om att han vill vara kvar i Mjällby AIF. Han är väldigt viktig för oss och jag tror att vi är viktiga för honom, så det tror jag nog kommer lösa sig.

Vidare råder det även ovisshet kring chefstränaren Andreas Brännströms framtid i klubben. Larsson har i dagsläget inget nytt besked att ge. 

- Vi håller på och diskuterar med honom. Ingen av parterna har bestämt sig hundra ännu, så vi behöver nog ett par veckor till innan det kan bli klart, antingen eller.

När är deadline?
- Vi har sagt att vi vill vara klara innan den 1 november - om det går. 

Publicerad 2022-10-05 kl 12:21

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto