Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN
51v

Pehrsson efter Konate-försäljningen: ”Inte otänkbart att vi förstärker”

Foto: Bildbyrån

MALMÖ. Anton Tinnerholm lär vara vänsterback på lördag, men frågan är om något nytt kommer in till Malmö FF efter försäljningen av Pa Konate.

Tidigare idag blev det officiellt att Pa Konate lämnar Malmö FF och skriver på för italienska Serie A-klubben Spal. Magnus Pehrsson nämner fyra alternativ som vänsterbackar i Malmö FF:s trupp, Behrang Safari, Anton Tinnerholm, Andreas Vindheim, och Yoshimar Yotún, men också att MFF inte har stängt helt för nyförvärv där.

- Det känns som vi ska, med det befintliga vi har, göra en bra höst utifrån den positionen. Men sedan är det såklart Dannes (Daniel Andersson, sportchef) fråga om vi ska förstärka eller inte, men det är väl inte otänkbart att vi kommer göra det. Sedan gäller det som alltid att hitta rätt spelare.

På dagens träning var det Anton Tinnerholm som var startande vänsterback, trots att Behrang Safari och anfallaren Alexander Jeremejeff fick tummen upp från fysioterapeuten Jesper Robertsson efter deras skador.

Den startelvan som användes var till tio delar identisk med den senast mot Jönköpings Södra (2-(. Den enda förändringen var Kingsley Sarfo ut och Markus Rosenberg in. Sarfo är ledig hela veckan av personliga skäl, och det innebar följande elva:

Wiland – Vindheim, Nielsen, Brorsson, Tinnerholm – Cibicki, Christiansen, Yotún, Svanberg – Rosenberg, Berget

- Det laget vi använde idag var väldigt snarlikt det vi använde senast och utifrån förutsättningarna var det en väldigt bra insats. Det är väl mycket som talar för att vi får mycket kontinuitet. Sedan blir det inte exakt för Kingsley är inte med, men om vi blir alla utom honom får vi se imorgon.

Den startelvan var ihop när det tränades försvarsspel på fasta situationer, samt under halva matchspelet i slutet. Efter halva spelet bytte Svanberg till reserverna och Erdal Rakip fick rosa väst, och därmed vara med i bägge lagen. Malmö FF spelar borta mot Gif Sundsvall på lördag klockan 18.00.  

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-07-27 kl 13:11

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER