Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Pehrsson hyllar MFF:s insats mot Rosenborg: "Bästa vi gjort hittills"

Allsvenskan

Malmö FF lyckades åter anfalla med mycket energi och fina kombinationer. Pawel Cibicki till vänster och Magnus Wolff Eikrem till höger kan vara MFF:s idé även i den allsvenska premiären.
- Det är ett väldigt gott alternativ, säger Magnus Pehrsson till Fotbollskanalen efter matchen.

Foto: Bildbyrån

Malmö FF fick 1-1 mot ett delvis skadedrabbat Rosenborg BK under söndagen. Trots resultat valde tränaren Magnus Pehrsson att lyfta fram hur väl laget fungerade.

- Första är bra. Det är väl det bästa vi gjort hittills den här försäsongen, också mot en bra motståndare. Då hittade vi det vi ville. En bra balans i anfallsspelet mellan att ha tålamod att flytta dem, och så också att vi var snabba i omställningarna.

- Övertaget i första halvlek tycker jag är mer än ett mål.

Den stora taktiska skillnaden var att Magnus Wolff Eikrem fick spela ute till höger, och inte centralt, och Pawel Cibicki ute till vänster, och inte till höger. Wolff Eikrem gjorde också MFF:s mål.

ANNONS

- Jättebra. Det var kul att det blev positivt av de justeringar vi gjorde. Magnus kom ännu mer till sin rätt och Pawel kom ändå till några riktigt bra lägen, där han får komma in i plan med sin högerfot. Det har vi saknat när han spelat till höger.

- Det är ett väldigt gott alternativ, absolut. Just nu känns det som vårt vassaste. Men det är veckor kvar, och jag tror vi kommer ha användning för fler än elva spelare i framtiden.

Bland de mer negativa delarna var ett par mindre skador. Oscar Lewicki och Erdal Rakip gick ut med en lätt stukning respektive en enklare känning, men det lär bara bli kortvariga problem för dem.

Dessutom fortsatte Malmö FF att släppa till för mycket på defensiva fasta. Vid två tillfällen var Rosenborg BK nära mål och fixade dessutom straff efter en hörna. Samma problem fanns mot SK Brann förra helgen.

ANNONS

- Jag håller med, vi är fortfarande inte tillräckligt bra, men det var ett steg framåt.

- Förutom i slutet när vi hade bytt många spelare. Vi fick ordning på det, men det var knappt. 

Publicerad 2017-03-06 kl 07:15

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto