Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Pehrsson saknades på träning efter kaoset: "Han behövde ta hand om familjen"

Allsvenskan

Efter matchen mot Kalmar FF hamnade Magnus Pehrsson i ordväxling med KFF-supportrar.
Sedan saknades han på måndagens träning.
Nu berättar klubbchefen Mattias Rosenlund varför.
- Han kände att han behövde ägna den dagen åt att ta hand om barnen, säger Rosenlund till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Det har varit turbulent i Kalmar FF den senaste tiden. För ungefär två veckor sedan uppgav FotbollDirekt att tränaren Magnus Pehrsson övervägde att hoppa av sitt uppdrag. Det dementerade både han själv och ordföranden Jonas Persson. I helgen blev det rubriker efter att Magnus Pehrsson hamnat i en het ordväxling med KFF-supportrar då laget förlorat mot Falkenberg - och under onsdagen rapporterade Barometern att spelarna saknar förtroende för Pehrsson. Därtill saknades Pehrsson på träningen i måndags, vilket inte klubbikonen Rasmus Elm jublade över.

- Inte jättebra. Vi vill ha alla här för det är tillsammans vi ska lösa situationen. Sedan förstår jag att det finns andra omständigheter och att man tänker olika. Vi har match på lördag och inte tid att lägga oss ner och dö utan måste göra det här tillsammans, sa Elm till Barometern.

ANNONS

Nu berättar klubbchefen Mattias Rosenlund om hur han och klubben har upplevt de senaste veckorna och dagarna samt varför Magnus Pehrsson saknades på träningen i måndags. Anledningen till att Pehrsson inte befann sig i Kalmar på träningspasset har sin förklaring i ordväxlingen efter förlusten mot Falkenberg.

- Där är det såhär: han var inte där i måndags och det beror på ett skäl. Normalt sett en sådan träning, den första efter match, så leder inte han den. Det har inte gjort under hela säsongen, så det är inget konstigt. Den brukar skötas av andra ledare - det brukar vara lite återhämtningsträning. Däremot brukar han vara på plats och han brukar lägga den tiden och sitt fokus på att studera motståndarna under det träningspasset. Nu var han inte på plats, utan han var i Malmö. Vi har inte velat säga varför han inte var där förrän nu, och jag har fått tillåtelse från Magnus att göra det, säger Rosenlund till Fotbollskanalen och fortsätter:

ANNONS

- Han hade fru och barn med sig på matchen mot Falkenberg och de fick uppleva den här händelsen som utspelade sig efter matchen. Det är klart att barn inte är vana vid den typen av situationer och han kände då att han behövde ägna den dagen åt att ta hand om familjen och barnen.

Med anledning av incidenten mot Falkenberg har också Rosenlund haft ett krismöte med Joakim Persson i Kalmar FF Supporterunionen. Klubbchefen tycker att mötet var positivt.

- Vi hade ett väldigt bra samtal i går kväll, där jag hade ett samtal med ordföranden i Supporterunionen, Joakim Persson. Det var ett väldigt konstruktivt och bra samtal. Vi var båda överens om att situationen inte blev bra och jag förklarade också för honom varför vi tog beslutet att gå ut till dem, för där har det förekommit olika uppgifter.

Rosenlund fortsätter:

ANNONS

- Det är såhär: när vi sitter i omklädningsrummet bedrövade efter förlusten mot Falkenberg så kommer personal in från vår säkerhetsavdelning och talar om för mig att vi har kvar en massa supportrar på hemmasektionen och de kräver att Magnus (Pehrsson) kommer ut och pratar, för de vill ha en förklaring till varför vi förlorar matchen. De säger att supportrarna inte kommer att ge sig och i sådana fall kommer de att storma planen, det är den informationen jag får. Det samtalade jag med Joakim (Persson, ordförande i Kalmar FF Supporterunionen) ganska länge om och han medger att någon har skrikit att ”ta hit Magnus nu, annars stormar vi planen”. Men det var ingen allmän uppfattning bland supportrarna att så skulle göras, för det fanns inte i deras tankevärld, säger Joakim, och det är säkert sant. Där får vi väl också i organisationen fundera på hur vi ska fånga upp information så att vi kan ta beslut från korrekt information och det var vi båda överens om.

ANNONS

Hur tycker du att Magnus Pehrsson hanterade ordväxlingen?
- Vi kan väl konstatera, och det har Magnus också sagt, att det som kom ut av det blev inte bra. Sedan är det här är ju en rätt stor fråga för svensk fotboll och den vill jag inte fokusera på just nu, jag vill koncentrera mig på matchen på lördag för den är extremt viktig för oss. Sedan är vi alla överens om att vi helst skulle ha haft det här ogjort. Det säger sig ju självt att man inte frivilligt går ut till ett gäng supportrar, för att det kommer bli så och så blev det. Nu är det gjort och det kan vi inte göra någonting åt det nu - det är framtiden vi kan påverka och det är den vi ska påverka.

Under tisdagen uppgav Barometern att spelarna saknar förtroende för Magnus Pehrsson inför den sista allsvenska matchen mot Sirius på lördag. Enligt tidningen bottnade spelarnas missnöje i händelsen efter FFF-matchen och hur Magnus Pehrsson tacklade media efter dispyten. Rosenlund känner inte till att spelarna ska sakna förtroende för sin nuvarande huvudtränare.

ANNONS

- Det är ju omöjligt att veta om de har pratat med spelarna, vilka spelare och så vidare. Det har jag ingen aning om. Det är klart att vi har haft en säsong som har varit väldigt, väldigt stökig. Vi hade en bra vårsäsong, de första åtta-nio omgångarna där vi spelade väldigt bra fotboll, men lyckades inte göra mål. Sedan har vi en sommar i juli där vi förlorar fem matcher. Där och då insåg vi att den här hösten kommer att bli lång och vara en strid in i det sista. Vi gör en del förvärv som vi tror ska kunna stärka gruppen för att få bättre resultat, men vi har inte fått resultaten med oss. När man är på elitnivå är man i en väldigt resultatfixerad bransch så klart, och det blir frustration och en press både internt och externt. Sedan har vi haft en stor spelatrupp under året och alla kan inte få spela, det är elva som ska starta liksom. Det är ingenting ovanligt att det riktas viss kritik mot tränarna när man inte får spela och man heller inte får resultat. Det i sig är egentligen ingenting konstigt.

ANNONS

Klubbchefen berättar också att Magnus Pehrsson själv har fullt fokus på matchen mot Henrik Rydströms Sirius på lördag och ingenting annat.

- Han har kvar som energinivå att vi ska lösa det här, det är det enda som finns i hans tankesätt och det är så vi har jobbat den här veckan.

Med tanke på allting som har hänt den senaste tiden är det kanske inte det här ni behöver inför matchen på lördag i er ganska taskiga situation?
- Så är det ju. Vi hade hellre varit utan det, självklart. Vi hade hellre varit utan de här artiklarna och debatterna för att helt kunna fokusera på matchen. Men samtidigt har vi varit med om sådant här tidigare och då har varit hungriga och gjort det bra. Det går att använda som tändvätska, att vi tillsammans ser till att Kalmar FF spelar i allsvenskan 2020.

Publicerad 2019-10-31 kl 07:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto