Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Peking får tio miljoner för Andersson: "Vill tacka Jens"

Foto: Privat/Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se ett av Anderssons mål från i år i spelaren ovan.

Sebastian Andersson blev under torsdagen klar för Kaiserslautern.
Anfallaren såldes från IFK Norrköping för omkring tio miljoner, erfar Fotbollskanalen.
- Jag vill tacka Jens (Gustafsson) för att han släppte mig i en svår sits, säger Andersson själv.

Under torsdagen skrev Sebastian Andersson på ett treårskontrakt med FC Kaiserslautern i 2. Bundesliga. Därmed lämnar anfallaren IFK Norrköping efter en och en halv säsong. Enligt uppgifter till Fotbollskanalen landade övergångssumman på omkring tio miljoner kronor. En del av den summan har Anderssons tidigare klubb Djurgården rätt till via en vidareförsäljningsklausul, men exakt hur mycket som hamnar hos Stockholmsklubben är i dagsläget oklart.

26-åringen är väldigt glad över sin flytt, som alltså slutfördes i sommarfönstrets sista stund.

- Det här känns väldigt spännande. Jag ser verkligen fram emot det här. Jag kommer till ett nytt land och det är många aspekter som känns kittlande, säger Andersson till Fotbollskanalen.

Anfallaren, som förra året noterades för 19 mål i allsvenskan, svenska cupen och Champions League-kvalet och i år har stått för åtta mål i ligan och cupen, har under en tid haft ambitionen att flytta utomlands.

- Ja, jag har velat utomlands och jag tycker att det här var ett bra alternativ som dök upp. Det ska bli kul att testa på tysk fotboll och det här är en traditionell klubb. Många svenskar har spelat här och det är ganska många svenskar som spelar i 2. Bundesliga just nu.

I vintras var Andersson med på svenska landslagets januariturné, och gjorde då två mål på två matcher. Nu har han förhoppningar om att flytten till Kaiserslautern ska ta honom närmare det riktiga A-landslaget.

- För att komma närmare bör man väl komma utomlands, det känns ju inte som att det minskar mina chanser i alla fall. Så jag hoppas verkligen att det ger mig bättre chanser framöver.

Hur känns det att lämna IFK Norrköping?
- Jag har haft det väldigt bra i Norrköping, med klubben, spelarna och supportrarna. Det har varit en jättebra tid så jag vill tacka alla där. Och jag vill verkligen tacka Jens (Gustafsson, manager) för att han släppte mig i en svår sits, säger Andersson.

IFK Norrköping har inte möjlighet att ersätta Andersson externt i sommar. Det på grund av att det svenska transferfönstret är stängt, de allsvenska klubbarna kan alltså inte värva in spelare. I Peking får Kalle Holmberg, Simon Skrabb och David Moberg Karlsson utgöra klubbens anfallsuppsättning under hösten.

I en gemensam kommentar på klubbens hemsida sa Norrköpings manager Jens Gustafsson och ordförande Peter Hunt följande om Andersson-försäljningen under torsdagen:

- Vi måste vara nöjda med det ekonomiska utfallet när vi har hamnat i det här läget med en spelare som har ett drygt år kvar på kontraktet, har haft anbud på sig en längre tid och har en vilja att flytta. Affären visar återigen att IFK Norrköping är en klubb där man kan utvecklas enormt mycket och sedermera få möjlighet att nå sina drömmar. Den här typen av försäljningar ger oss ett mycket bättre utgångsläge än det vi hade före den förra framgången som gjorde att så många av våra spelare blev attraktiva. Den här typen av försäljningar kommer också ge oss en större ekonomisk motståndskraft i framtiden.

Kaiserslautern ligger på nedflyttningsplats i 2. Bundesliga efter fyra omgångar av den nya säsongen. Klubben spelar sina hemmamatcher på Fritz-Walter-Stadion, som tar in nästan 50 000 åskådare. I Kaiserslautern har flera svenskar spelat tidigare, däribland Torbjörn Nilsson, Ronnie Hellström och Jörgen Pettersson.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-09-01 kl 16:32
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons