POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Pelle Olsson inte oroad över AFC:s facit: "Ingen som tänker på det"

Foto: Bildbyrån

Kryss mot superettanlaget IK Frej i går - och AFC Eskilstuna är fortfarande utan seger under 2017.
Det är dock ingenting som oroar nye tränaren Pelle Olsson.
- Nej, det kan jag garantera, säger Olsson till Fotbollskanalen.

AFC Eskilstuna förbereder sig för sin historiska första säsong i allsvenskan. I går spelade man en träningsmatch mot superettanlaget IK Frej på Skytteholm, och fick "bara" med sig ett 1-1-resultat.

- Det är en process. Vi håller på med en massa saker i vårt spel som vi vill förbättra. Några saker tycker jag var bättre, som vissa saker i vårt försvarsspel. Vi var kompakta, vilket blir en viktig faktor för oss i fortsättningen, säger AFC:s tränare Pelle Olsson, och fortsätter:

- Sedan tycker jag att vårt anfallsspel inte var tillräckligt tydligt. Vi blev utspridda och spräckta och fick mycket omställningar emot oss i den andra halvleken. De sprang oss trötta i omställningarna och vi gjorde det lite svårt för oss själva. Men på det stora hela tar vi små steg frampåt här och där. Vi har en månad på oss till serien börjar, och vi kommer nog behöva all tid vi får.

Mot Frej fanns dock inte prestigeförvärvet Emmanuel Frimpong med.

- Han har inte kommit än. Han kommer till Sverige i helgen, så jag hoppas att han är med och tränar på måndag nästa vecka, säger Olsson.

Tycker du att ni ligger i fas inför allsvenska premiären?
- Nej, det tycker man aldrig som tränare. Om det var allsvensk premiär på söndag så skulle vi göra allt till den i det läget också, så det är inte det som det handlar om. Det här är ett väldigt nybygge.

- Mot Frej har vi sju spelare på planen som inte spelade i laget förra året. Så det är ett nybygge, och det är en bit kvar i samspeltheten kan man säga.

Krysset mot Frej gör också att AFC fortsatt är utan seger under Pelle Olsson, då man som bäst spelat oavgjort under matcherna 2017. De uteblivna vinsterna i träningsmatcherna är dock ingenting som oroar Pelle Olsson.

- Nej, det kan jag garantera. Jag kan backa bandet över alla de år som jag har varit tränare, vinner man sin första seriematch i premiären eller när det nu blir så är det ingen som tänker på träningsmatcherna över huvud taget. Jag har fördelen av att ha en viss erfarenhet kring det här, och jag vet att det spelar absolut ingen roll. Vi tittar på saker och ting i spelet, och det är klart, hade allt suttit så hade vi vunnit matchen. Men samtidigt skulle det vara konstigt om allting satt. Det får man vara beredd på, att allt inte går exakt som man har tänkt sig. Vi spelar inte för resultatet i sådana här matcher, vi spelar för att få bra resultat senare.

AFC Eskilstuna möter Gif Sundsvall på bortaplan den 2 april i sin allsvenska premiär.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-03-01 kl 06:45
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå