Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Petad i AIK: ''Men inget mot blodförgiftningen''

Allsvenskan

22-årige mittfältaren Kevin Walker har haft det tufft i AIK. Nu utlånad till Sundsvall.
– Jag menar det går inte att gräva ner sig heller. Jag har varit blodförgiftad så jag vet vad ett helvete är.

AIK-talangen Kevin Walker har haft det tufft i AIK.
För två år sedan drabbades han av en blodförgiftning och sedan han kom tillbaka i spel har han haft svårt att ta en plats. Nu är han utlånad till GIF Sundsvall och staden där han är uppväxt.

– Det är klart att du mår bättre om du spelar fotboll, men jag menar det går inte att gräva ner sig heller. Jag har varit blodförgiftad så jag vet vad ett helvete är egentligen. Det finns ju nyanser i allting, det är något man lär sig när man åker på någonting sådant, säger Walker till FotbollDirekt.se.

– Samtidigt är det förstås tufft, vi fotbollsspelare måste få spela för att utvecklas, det är a och o. Men nu är jag här och har spelat två matcher på kort tid så det känns jättebra.

Annons
I fjol blev det två starter och två inhopp med AIK. Utöver det gjorde han 15 matcher som utlånad till Väsby och Assyriska.

I år blev det åtta inhopp för gnaget innan han under sommarfönstrets sista dagar styrde kosan mot Sundsvall.

– Jag har väl borrat ner huvudet i AIK och krigat som fan egentligen och tagit fajten med grabbarna där och försökt att bidra så mycket jag kunnat. Sedan har tränaren valt att spela andra spelare före mig och det får man acceptera som fotbollsspelare ibland. Men det är skitkul att komma hit och känna att man kan tillföra något.

Vad har Andreas Alm sagt till dig?
– Jag har hela tiden trott på mig själv och tränaren har sagt till mig att det ser jättebra ut också. Det finns alltid ett hopp om att få spela men sen måste man inse att man kan inte ha det så utan speltid. Så det var ett beslut jag tog gemensamt med Jens och Andreas i AIK och nu är jag glad för att vara här och spela fotboll, för det är det jag vill göra.

Annons

I sin andra match för Sundsvall var AIK-ägda Walker med och sänkte Hammarby på Söderstadion med ett mål i giffarnas 3-1-seger. Walker har snabbt funnit sig till rätta i förra hemstaden, som han känner till väl.
– Det har hjälpt lite, det måste jag säga. Jag känner några av grabbarna så det underlättar lite att komma in i gruppen och så men det är en skitbra grupp så det hade jag nog gjort ändå. Men jag har flyttat runt ganska mycket och man är van vid det vid det här laget. Det är något man har valt, fotbollslivet. Så det får man vara beredd på. Men det känns absolut bra, men allting är ju relaterat till fotbollen så.
Du har ett år kvar på kontraktet med AIK. Hur tänker du?
– Jag ville bli utlånad hit för att få speltid och nu vill jag bara fokusera på det som är kvar här.
Hur är formen?
– Jag har inte spelat 90 minuter sen i maj så det är klart att man kan vara i bättre matchform. Samtidigt har jag varit fri från skador och kunnat träna hårt. Det är klart att jag inte är 100 procent av det jag kan vara, men jag tömmer mig allt jag har.

Annons
I och med flytten till Sundsvall spelar Walker nu i samma serie som Assyriska som pappa Patrik Walker tränar. Lagen har dock redan möts båda gångerna detta år. Inte speciellt tråkigt, enligt Kevin.
– Nej, jag tycker inte det. Det är roligare att möta ”neutrala” lag, säger han och skrattar.

Mårthen Bergman

Publicerad 2011-09-16 kl 15:37

"JUST NU: Allsvenskan” - din dagliga nyhetspodd om Allsvenskan

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto