Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Petade skyttekungen gör succé i ny roll: "Plötsligt stämde det"

Allsvenskan 2009-05-14 kl 12:34

Anselmo skulle bli skyttekung. Men han inledde svagt och blev petad. Han fick chansen igen och tog den - i en ny roll. Som släpande forward har Anselmo hittat tillbaka.

Anselmo gjorde femton mål under sin första säsong i Allsvenskan. Det gav en andraplats i skytteligan och i år skulle det bli ännu bättre. Men efter en start där både Halmstad och brassen sackade petades han.

- Vi avslutade inte fjolåret bra. Självförtroendet sjönk och många av våra viktiga spelare höll inte tillräckligt hög klass, Anselmo var en av dem. När det såg likadant ut i inledningen av säsongen kände jag att något måste göras, säger Halmstadstränaren Janne Andersson till FotbollDirekt.se.

Och något gjordes. Efter två matcher på bänken fick anfallaren chansen igen - i rollen mellan mittfält och anfall. Halmstad hittade rätt igen och har sedan dess tagit 13 av 15 möjliga poäng.

ANNONS

- Han tog petningen bra, det var inga problem alls. Anselmo är en bra kille som är trygg och säker med sig själv. Han var säkert medveten om att han inte hade gjort det så bra. Han bytte roll och plötsligt stämde det. Han har bra teknik, fysik och speluppfattning. Han är väldigt bra på att hitta ytor och kreativa lösningar, säger Andersson.

- Han är en del i att hela laget hittat formen. Det är svårt att sätta fingrarna på det här med orsak och verkan. Om det är Anselmo som fått fart på laget eller om det är tvärtom. Men han är en orsak till att vi spelat bra sista tiden.

Men brassen har fortfarande en del bekymmer med spelet. I Brasilien fick han mer tid med bollen än i Allsvenskan där försvaren är aggressiva och gör det trångt för motståndarna. Succén i fjol har också lett till att han uppvaktas hårdare i år.

ANNONS

- Anselmo är 29 år och har i hela sitt fotbollsliv varit van vid att ha mer tid, det är en omställning. Men han har hittat rätt i nya rollen. Den medför dock ett större defensivt ansvar. Han hamnar längre ner och kommer inte till lika många avslut. Det är ett minus eftersom han är en väldigt bra avslutare.

Hittills har Anselmo gjort två mål och spelat fram till två. Kanske blir målskörden inte densamma i år. Men Janne Andersson har hittat hans kvaliteter som framspelare.

Micki Almasi

Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto