POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Petade skyttekungen gör succé i ny roll: "Plötsligt stämde det"

Anselmo skulle bli skyttekung. Men han inledde svagt och blev petad. Han fick chansen igen och tog den - i en ny roll. Som släpande forward har Anselmo hittat tillbaka.

Anselmo gjorde femton mål under sin första säsong i Allsvenskan. Det gav en andraplats i skytteligan och i år skulle det bli ännu bättre. Men efter en start där både Halmstad och brassen sackade petades han.

- Vi avslutade inte fjolåret bra. Självförtroendet sjönk och många av våra viktiga spelare höll inte tillräckligt hög klass, Anselmo var en av dem. När det såg likadant ut i inledningen av säsongen kände jag att något måste göras, säger Halmstadstränaren Janne Andersson till FotbollDirekt.se.

Och något gjordes. Efter två matcher på bänken fick anfallaren chansen igen - i rollen mellan mittfält och anfall. Halmstad hittade rätt igen och har sedan dess tagit 13 av 15 möjliga poäng.

- Han tog petningen bra, det var inga problem alls. Anselmo är en bra kille som är trygg och säker med sig själv. Han var säkert medveten om att han inte hade gjort det så bra. Han bytte roll och plötsligt stämde det. Han har bra teknik, fysik och speluppfattning. Han är väldigt bra på att hitta ytor och kreativa lösningar, säger Andersson.

- Han är en del i att hela laget hittat formen. Det är svårt att sätta fingrarna på det här med orsak och verkan. Om det är Anselmo som fått fart på laget eller om det är tvärtom. Men han är en orsak till att vi spelat bra sista tiden.

Men brassen har fortfarande en del bekymmer med spelet. I Brasilien fick han mer tid med bollen än i Allsvenskan där försvaren är aggressiva och gör det trångt för motståndarna. Succén i fjol har också lett till att han uppvaktas hårdare i år.

- Anselmo är 29 år och har i hela sitt fotbollsliv varit van vid att ha mer tid, det är en omställning. Men han har hittat rätt i nya rollen. Den medför dock ett större defensivt ansvar. Han hamnar längre ner och kommer inte till lika många avslut. Det är ett minus eftersom han är en väldigt bra avslutare.

Hittills har Anselmo gjort två mål och spelat fram till två. Kanske blir målskörden inte densamma i år. Men Janne Andersson har hittat hans kvaliteter som framspelare.

Micki Almasi

Publicerad 2009-05-14 kl 12:34
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå