Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Peter Kisfaludy lämnar BP - ryktas till Djurgården: "Måste ha ett jobb"

Allsvenskan

Peter Kisfaludy lämnar Brommapojkarna 31 augusti.
Enligt fotbolldirekt.se kommer han sedan att få en roll i Djurgården.
- Jag måste ha ett jobb, men inget är klart, säger BP-sportchfen till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Peter Kisfaludy har varit i Brommapojkarna sedan han var sex år gammal. Först var han ungdomsspelare, sedan sadlade han om till ungdomstränare och på senare tid har han varit sportchef för herrarna. Mest känd är han för talangutveckling där han varit tränare för flera framgångsrika årskullar.

Men nu kommer han att lämna Brommapojkarna. Kontraktet går ut den 31 augusti och det blir ingen fortsättning.

- Jag har varit där sedan jag var sex år gammal. Just nu känns det bra att lämna med tanke på hur det ser ut. Vi ligger på tredje plats i superettan och har en poäng upp till direktkvalificering till allsvenskan. Ska man lämna så ska man lämna nu. Man lämnar på topp, säger Kisfaludy till Fotbollskanalen och fortsätter:

ANNONS

- Jag är jätteglad att vi vann division 1 förra året och att vi har stabiliserat oss i superettan. Därtill har vi spelat in våra unga spelare. Vi hade två 17-åringar (Wilmer Odefalk och Theo Bergvall) från start senast. Lucas Bergvall har gjort sin superettandebut och gjort inhopp i tre matcher. Fredrik Nissen, som är kapten i P17-landslaget och född 2005, har också gjort debut. Det känns bra att lämna över på det sättet. Hade vi slagits i botten hade det känts jättejobbigt att lämna. Men just nu känns det bra.

Enligt fotbolldirekt.se kommer Kisfaludy att hamna i Djurgården härnäst. Sajten uppger att han kommer att få ett scoutingansvar i klubben och avlasta sportchefen Bosse Andersson i det arbetet.

- Det enda jag kan säga är att mitt avtal med BP går ut 31 augusti. Vad jag kommer göra efter det kan jag inte gå in på i nuläget, säger Kisfaludy.

ANNONS

Har du någonting klart?
- Jag håller på att göra klart med olika saker. Jag måste ha ett jobb. Men ingenting är klart.

Har du pratat med Djurgården?
- Jag har inga kommentarer till någonting. Inget är klart och då vill jag inte spekulera kring några klubbar.

Publicerad 2022-08-12 kl 18:09

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto