Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

"Pligg": "En väckarklocka för oss alla"

Daniel Wiklund fick under uppmärksammade former sparken som tränare för Åtvidaberg efter bara tre matcher. Nu manar veteranen Kristian "Pligg" Bergström till en uppryckning även hos spelarna.

- Det här är en väckarklocka för oss alla givetvis. Det är vi spelare på planen som ska göra det och som ska utföra de direktiv vi kommit överens om, säger veteranmittfältaren Kristian "Pligg" Bergström till FotbollDirekt.se.

Han blev lika förvånad som många andra när Wiklund fick lämna sitt jobb men som fotbollsspelare är det bara att gilla läget och anpassa sig efter de nya förutsättningarna.
Men "Pligg" tror inte vi kommer att få se ett Åtvidaberg som direkt går ut och vinner nästa match med klara siffror.
- Nej, det kommer att ta sin tid, även om vi har fått lite nya direktiv både teoretiskt och praktiskt av Andreas Thomsson. Det är en process som kommer att ta lite tid.

Han känner att den största stötestenen har varit att laget inte har fått anfallsspelet att fungera och det är det som har gjort att spelet i övrigt också hackat, även om det inte har varit så dåligt som många vill göra sken av.
- Nej. Mot Gefle kändes det som om vi hade kunnat tagit poäng. Absolut. Det är bara mot Halmstad vi har vikit ned oss och inte räckt till riktigt men det är samtidigt bra lag vi har mött så här långt, säger "Pligg".

Var omställningen ännu större än vad ni hade förväntat er att komma till Allsvenskan från Superettan?
- Nej det tycker jag inte. Vi visste redan innan att det skulle bli tufft och jag tycker som sagt att vi borde haft någon poäng med oss mot Gefle, där skapade vi tillräckligt mycket chanser för att klara av det.

Åtvidaberg är förstås i desperat behov av poäng om inte laget vill bli omedelbart avsågat och enklaste sättet är förstås att inte släppa in något mål, då har laget garanterat en poäng.

Får vi se en köttmur framför målvakten Henrik "Fimpen" Gustavsson nu som inte tänker släppa någonting förbi sig?

- Inte riktigt så men det är klart vi måste tänka defensivt och vi måste bli tydligare på hur vi anfaller. Vi måste också lite nya vägar, där vi idag inte kommit fram till avslut.

- Den största anledningen till att vi har släppt in mål är att vi har tappat bollen i fel lägen. Kommer man inte till avslut heller, då kan man inte vinna matcher.

Var det rätt att agera nu redan i omgång tre för att få en förändring jämfört med om styrelsen skulle ha väntat i tio omgångar och ni varit ohjälpligt långt efter?
- Svårt att säga något om det Och det är styrelsens beslut och vi står bakom det. Sen får vi se vad det blir för resultat av det.

Publicerad 2010-04-04 kl 14:57
Annons
Annons
Annons