Poängtapp för guldjagande Blåvitt

Oavgjorda matcher är inget att sträva efter i en allsvensk toppstrid. Örebro och IFK Göteborg spelade 0-0 på Behrn arena på onsdagskvällen och gladast för det resultatet är nog lagets konkurrenter i toppen.

I och med det oavgjorda resultatet gick båda lagen miste om chansen att sätta press på sina konkurrenter i toppen. Trots det var lagens båda tränare relativt nöjda med varsin poäng.

-Vi vet att det här verkligen inte är någon lätt match. Örebro är ett mycket bra lag så därför är jag nöjd med vår match sett till 90 minuter, sade IFK Göteborgs tränare Stefan Rehn efter matchen.

Sixten Boström i Örebro höll med.

-Vi kunde haft lite mer tålamod och precision i de avgörande passningarna men sett till hela matchen är jag ganska nöjd.

Matchen luktade 0-0 redan i ett tidigt skede. Lagen hade några halvchanser under den första halvleken men annars var det mest ett ställningskrig.

Stefan Selakovic hade ett nickläge från nära håll i matchens tionde minut. Kort därefter ville Örebro ha en straff sedan Markus Astvald fallit innanför IFK Göteborg straffområde men domare Stefan Johannesson valde att fria. I övrigt hade båda lagen svårt att komma till några riktigt heta målchanser. Örebrotränaren Sixten Boström valde märkligt nog att bänka en av lagets bästa spelare, Nordin Gerzic. Det fick effekter på Örebros offensiv som inte var sig lik när även finländske landslagsmannen Roni Porokara saknades på grund av avstängning.

-Vi gjorde en väldigt bra match när vi vann borta mot Kalmar senast då Nordin var avstängd. Därför var det svårt att ställa över någon av de som var med då. Sedan var tanken att vi skulle utnyttja hans fräscha ben i den andra halvleken, sade Sixten Boström.

Sixten Boström valde nämligen att sätta in Nordin Gerzic ganska tidigt i den andra halvleken. Bytet blev lyckat och Örebro kunde flytta upp positionerna i banan något. Den andra halvleken präglades annars mer av kamp och slit än av skönlir. Detta märktes på planen där känslorna mellan spelarna stundtals var väldigt heta.
Trots att det inte blev seger mot Göteborg så finns Örebro med som en utmanare i toppen. Göteborgs tränare Stefan Rehn tror dock inte att laget kommer kunna slåss om guldet i år.

-Kapaciteten finns där, helt klart, men kanske är de lite för många poäng efter, sade han.

Publicerad 2009-09-23 kl 23:19