Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Polisutredningen mot Suljevic igång – inte redo för spel: ”Kommer ha en dialog"

Allsvenskan

Smajl Suljevic skallade Imad Khalili och Hammarby polisanmälde händelsen.
Nu är polisutredningen igång samtidigt som Suljevic fortfarande tränar på egen hand.
- Han känner att den här pausen varit välbehövlig, säger Dalkurds sportchef Azil Kizil till Expressen.

3:12
Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren visas höjdpunkterna från Dalkurds möte med Hamamrby.

Mötet mellan Dalkurd och Hammarby i slutet av augusti slutade med seger för Bajen. Laget vann med 3-2 och Junes Barny gjorde sitt första mål i den grönvita tröjan. Men det var inte resultatet som skapade rubriker från matchen.

Smajl Suljevic och Imad Khalili hade tjafsat på planen och när de träffades vid spelarbussarna, långt efter att domaren blåst av matchen, rök de ihop. Suljevic skallade Khalili och Hammarby valde att polisanmäla händelsen.

- Imad är chockad. Som alla oss andra. Ingen har varit med om det tidigare. De ska ha tjafsat på planen men inte värre än vanligt. Att det händer sen händer 45 minuter efter match... klart man blir chockad, sa Hammarbys sportchef Jesper Jansson till Fotbollskanalen då.

ANNONS

Sedan dess har både Suljevic och Dalkurd bett om ursäkt för det inträffade. Efter händelsen valde Dalkurd också att stänga av Suljevic.

"Efter matchen mellan Dalkurd FF och Hammarby IF måndag den 27 augusti inträffade en incident utanför Gavlevallen där vår spelare Smajl Suljevic var inblandad. Föreningen har sedan dess gjort en utredning och vi har tagit ett beslut att stänga av Smajl Suljevic tills vidare, från såväl träning som match. Under denna tid kommer Dalkurd vara Smajl Suljevic behjälplig och finnas till som ett stöd. Vi har fört samtal med Smajl Suljevic och han är djupt ångerfull över det inträffade och är redo att ta konsekvenserna för sitt agerande. Vi anser att han efter omständigheterna, har agerat ansvarsfullt.", skrev klubben på sin hemsida.

Just nu pågår polisutredningen i fallet och en rad olika förhör har hållits under de senaste veckorna.

ANNONS

- Man inväntar fortfarande rättsintyget från läkaren och så ska man hålla ett par kompletterande förhör. Det finns inget hos åklagaren ännu, säger Mikael Hedström, presstalesperson polisregion Mitt till Expressen.

Under Suljevic avstängning har han tränat på egen hand och är ännu inte aktuell för spel.

- Just nu är han nog inte aktuell. Han har inte tränat med laget och är inte aktuell, säger Dalkurds sportchef Adil Kizil.

Sportchefen berättar att Suljevic har kontakt med klubben om hur han ska träna men ger inga klara besked kring om eller när mittfältaren är aktuell för spel.

- Vi kommer ha en dialog med Smajl när vi tycker att han är redo och när Smajl själv känner att han är redo. Han känner att den här pausen varit välbehövlig och att det var bra. När alla inblandade känner att han är redo så kommer vi göra en ny bedömning, säger Kizil.

ANNONS
Publicerad 2018-09-17 kl 17:06

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto