Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Potter efter spelartappen: "Har vetat om det"

Allsvenskan

Östersund inleder lagbygget inför 2017 i uppförsbacke.
I dag kom beskedet att fyra spelare lämnar.
- Det viktigaste är att vi får tag i rätt spelare. Det är ingen brådska, säger tränaren Graham Potter till Östersundsposten.

Foto: SCANPIX.

Kvartetten Alex Dyer, Walid Atta, Andrew Stadler och Hampus Nilsson (återvänder till Djurgården från lån) lämnar alla succéklubben Östersund. Beskedet kom på fredagen och innebär ett hårt slag mot nykomlingen i årets allsvenska.

Men tränaren Graham Potter ser ingen anledning till att dra för stora växlar av beskeden.

– Vi har vetat om det ett tag och har jobbat lite i skymundan inför framtiden, säger han till Östersundsposten.

Det största avbräcket är tveklöst lagkaptenen Alex Dyer, nio mål och sju assist i år, som skrivit på för Elfsborg. Walid Atta och Andrew Stadler däremot har inga nya klubbadresser.

ANNONS

– När han (Dyer) kom var klubben tia i Superettan och kollar man på tabellen så slutade vi åtta i Allsvenskan nu. Jag tycker att han har utvecklats både som person och fotbollsspelare i takt med framstegen som klubben har gjort. Han har varit riktigt stark under framförallt hösten här och han har varit en bra spelare för klubben och en fantastisk utvecklingssaga, säger Potter.

Vad gäller Atta och Stadler förklarar Potter att det för den förstnämnde grundade sig i sociala skäl, samtidigt som Stadler är på jakt efter mer speltid.

Nu väntar ett hårt arbete för Potter och de övriga i ledningen för Östersund i att hitta ersättare. Men ÖFK har ingen brådska.

– Det viktigaste är att vi får tag i rätt spelare. Det är ingen brådska, det är november nu och det är ingen stress utan vi vill få in rätt spelare. Det är som jag sa tidigare, vi har varit medvetna om situationen för spelarna under säsongens gång så vi har jobbat lite i bakgrunden med det så det är inte som att det här kom som en överraskning för oss utan det är en del i vardagen och det handlar nu om att få rätt karaktärer och individer som kan föra oss framåt, säger han.

ANNONS

Fredagen innebar dock inte bara negativa rubriker för ÖFK. Under dagen blev det nämligen klart att publikfavoriten Fouad Bachirou förlänger sitt kontrakt med klubben.

Publicerad 2016-11-11 kl 16:09

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto