POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

''Prahl förtjänar en större klubb''

Viktig bortamatch mot Trelleborg. Då passar Sundsvalls tränare Per-Joar Hansen på att hylla sin kollega i Skåneklubben samtidigt som han skickar en passning till majoriteten av de allsvenska tränarna.

- Tom Prahl är Sveriges bästa tränare tillsammans med Kalmars Nanne Bergstrand. Han har rutinen och är oerhört duktig på att organisera lag både offensivt och defensivt, säger Hansen.

Borde han träna en större klubb än Trelleborg? - Inget ont om Trelleborg men Tom förtjänar en större klubb som har möjlighet att nå spel i Europa. Jag hoppas han får chansen att träna en sådan inom en snar framtid.

Sundsvall ställs under måndagen mot Trelleborg på Vångavallen i vad som är en väldigt viktig drabbning för de bottenkrigande norrlänningarna.

Per-Joar Hansen har stor respekt för det Trelleborg som i år tagit ett stort kliv framåt med, den inför säsongen, nya tränaren Tom Prahl vid rodret.
- Det Tom har visat med Trelleborg i år har bara stärkt min uppfattning om hans storhet, menar Sundsvallstränaren.

Svenska framgångar ute i Europa har varit få under 2000-talet. Förutom enstaka avancemang till Uefa cupen är svensk klubblagsfotboll till och med på väg att springas förbi av de nordiska grannarna Norge och Danmark.

Tränarnas kompetenser är en lösning på problemet. Därför menar Hansen att en sådan tränare som Tom Prahl är en förutsättning för att svenska klubbar eventuellt ska kunna ta sig hela vägen till Champions League.
- Han är en av få här i landet som skulle kunna ta ett lag till det europeiska finrummet igen. Många av dagens tränare i Sverige saknar hans erfarenhet och kompetens.

Publicerad 2008-09-22 kl 10:51
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå