Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Prahl hyllar: "Dif har allsvenskans mest ambitiösa passningsspel"

Allsvenskan

INFÖR TRELLEBORG-DJURGÅRDEN:

Tom Prahl ser kvaliteter i Djurgården trots krisen. Men inför ödesmötet lägger Dif finliret åt sidan - en av lagets profiler räknar med grisspel på Vångavallen. Preliminär startelva: Viktor Noring - Johan Nilsson Guiomar, Tuomo Turunen, Thommie Person, Jonathan Asp - Mattias Adelstam, Magnus Andersson, Ibrahim Koroma, Marcus Pode, Joakim Nilsson - Fredrik Jensen

Skador/avstängningar: Dennis Melander, Yousef Fakhro, Peter Abelsson (s), Tuomo Turunen (osäker), Thommie Persson (osäker), Kristian Haynes (osäker).

Han är formstarkast: Tuomo Turunen. Har sett oerhört säker ut sedan han kom tillbaka från skada och stabiliserat Trelleborgs inledningsvis svajiga backlinje. Sliter dock med en ny lårskada och inte helt säkert att han kan spela mot Djurgården - ett jätteavbräck isåfall.

ANNONS

Trelleborgs-citat:

- Vi har stora skadeproblem i backlinjen, säger Tom Prahl till FotbollDirekt.se.

- Förutom de redan tidigare skadade har Tuomo Turunen ont i ett lår och Thommie Persson är sjuk. Därför tänker jag inte så mycket på att Djurgården krisar, jag vill bara kunna ställa en bra startelva på benen.  

- Djurgården har allsvenskans kanske mest ambitiösa passningsspel och i slutändan brukar man få betalt för det. Nu har de inte kommit upp i nivå, men ett lag som förlorar flera matcher kommer allt närmare en seger. De hade ju en dålig period ifjol och så en bra där de hämtade in en massa poäng.

- Fotboll är en färskvara. Jag tror inte på att man kan dra någon fördel av motståndarens situation vid ett specifikt tillfälle. Varje match är unik och det handlar om att se till sin egen prestation, har man gjort vad man har kunnat så kan man vara nöjd oavsett slutresultatet.

ANNONS

- Vi har inte djupanalyserat senaste matchen mot Halmstad, mer bara konstaterat att alla måste komma upp i nivå ordentligt om vi ska kunna ta poäng mot Djurgården. Det såg inte alls bra ut, men det vet vi om och alla är beredda på hårt jobb.   

DJURGÅRDEN

Preliminär startelva: Pa Dembo Touray - Kebba Ceesay, Gale Agboussomonde, Joona Toivio, Petter Gustafsson - Joel Perouvou, Kasper Hämäläinen, Daniel Sjölund, Sebastian Rajalakso - Philip Hellquist - Kennedy Igboananike

Skador/avstängningar: Joel Riddez, Christer Youssef, Johan Oremo, Yosif Ayuba, Daniel Jarl, Trimi Makolli (s),
Mattias Jonson (osäker), Philip Sparrdal Mantilla (osäker).

Han är formstarkast: Svårt att plocka fram någon efter bottennappet senast mot Norrköping. Men Sebastian Rajalakso visade  iallafall upp sin fenomenala skottfot igen - den som gav eko under genombrottsåret 2008 och fick kvällstidningskrönikörer att lobba för Rajalakso i landslagstruppen till EM-slutspelet.  

ANNONS

Djurgården-citat:

- Vi har satt oss i en jävla sits. Nu gäller det att vi har huvudena med oss och visar styrka, säger Sebastian Rajalakso till FotbollDirekt.se.

- Det är klart att som situationen är nu, så blir detta ett test på var det här laget går för. Inte bara fotbollsmässigt utan vilken mental styrka som finns i gänget.

- Vi har ju en matchplan, men det är klart att det kan bli tal om att grisspela lite mer än i vanliga fall nu. Vi behöver poäng och hur det ser ut spelar inte så stor roll.

- Det blir en jobbig match, Trelleborg är bra på att kriga till sig poäng. Ett oerhört organiserat lag. Gör man mål på dem så gäller det att stänga till, för de kör på i 90 minuter. Det går aldrig att slappna av mot dem. Fredrik Jensen är en duktig spelare som löper mycket och ställer till oreda, men vi får inte lägga för mycket fokus på motståndaren och enskilda spelare.    

ANNONS

- Jag tycker att det har sett okej ut de första matcherna, men senast mot Norrköping... det var ju en plattmatch. Det finns inte mycket positivt att ta med sig därifrån, så vi tar med oss en bra och fokuserad träningsvecka istället.

- Det har varit mycket skriverier och snack, men vi spelare har kört ner huvudena och jobbat hårt på träningarna. Det känns som att vi inte låtit det påverka oss och att vi klarat att hålla fokus på den här matchen.  

Publicerad 2011-04-30 kl 19:42
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto