Pressen på AIK efter Geflevinst: Inställningen avgör

Hoppet om nytt allsvenskt kontrakt lever för Gefle efter 1-0 hemma mot Gais. Lagets skyttekung Jakob Orlov avgjorde på nick.
-Inställningen kommer att avgöra. För oss ska den inte vara något problem, sade Orlov som själv fick bryta matchen sedan han täckt ett skott.

Sedan Gefle mitt under säsongen sålde Alexander Gerndt till Helsingborg har Jakob Orlov klivit fram som lagets målkung, han är nu uppe i sju fullträffar.

Gerndt fick också applåder på Strömvallen efter sina mål mot Åtvidaberg, ett av de lag Gefle har chans att passera i tabellen.
-Vi får tacka honom. Det var svårt att undgå att höra att han gjorde mål även om man inte springer och tittar på TV-bilderna, sade Orlov.

Tack vare Helsingborgs seger är Gefle nu bara en poäng efter Åtvidaberg och AIK, som dock har en match mindre spelad.
-Inställningen kommer att avgöra bottenstriden, sade Orlov. Vi ska visa samma inställning i de avslutande matcherna som vi gjorde i dag, det ska inte vara något problem.

Själv föregick han med gott exempel. Orlov satte matchens enda mål, på nick.
-Inlägget från Jonas Lantto var perfekt och Dime Jankulovski fick en förflyttning så det fanns ganska mycket plats att sätta bollen på, sade Orlov.

Målet kom psykologiskt, fem minuter före paus. Efter pausvilan gjorde Gais ett par offensiva byten och flyttade fram laget och skapade flera chanser. Offervilliga hemmaspelare, en bra målvakt och ett domslut som retade upp Gaislägret räddade tre hemmapoäng.

Orlov tvingades bryta med en kvart kvar, med rejäl huvudvärk.
-Jag kastade mig fram och täckte med huvudet, det kanske inte var så klokt, sade han och log snett.

Gefles målvakt Mattias Hugosson var som vanligt stabil, räddningen när Björn Andersson var framme i andra halvlek var av det svettigare slaget. Och så domslutet; Gefles Daniel Bernhardsson täckte skott med händerna inom straffområdet men domaren Martin Ingvarsson valde att fria. Frågan är om någon hemmaspelare hade protesterat om det blivit straff?

I stället blev det tre poäng för Gefle. Tre mycket viktiga poäng. Ändå är laget kvar under nedflyttningsstrecket.