POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Prinsen sparkade Sundsvallbackens förbundskaptenen mellan landskamperna: ”Jag nickade bara”

Foto: Bildbyrån.

Jordanien förlorade mot Libanon. Det fick prins Ali bin Al-Hussein att agera och två dagar senare hade landslaget en ny förbundskapten.
- Vi kom ner efter middagen och då var det möte för alla. Då stod det klart att vi skulle han en ny tränare, säger Sundsvallspelaren Jonathan Tamimi till GIF-podden.

Gif Sundsvall har stått för en oväntat bra säsong. En som i princip varit mer eller mindre gjuten i backlinjen är Jonathan Tamimi. För sin fina prestationer i allsvenskan blev han belönad med en plats i Jordaniens landslag.

På samlingen insåg han att den svenska och jordanska kulturen skiljer sig en del åt. Efter att Jordanien torskat mot Libanon med 0-1 fick prins Ali bin Al-Hussein, som också är direktör för fotbollsförbundet i landet, nog och sparkade förbundskaptenen. 

- Vi kom ner efter middagen och då var det möte för alla. Då stod det klart att vi skulle ha en ny tränare.

-  Prinsens talesman höll i mötet ihop med en ur sportkommittén. Jag nickade bara. Jag förstod vad som hände när tränaren inte var där. Jag flyter med, säger Tamimi i GIF-podden.

Tamimi är inte helt hundraprocentig på arabiska och lyckades inte snappa upp den exakta anledningen till varför förbundskaptenen fick avgå mitt under brinnande landslagssamling.

Men det dröjde inte länge innan prinsen hade hittat en ny tränare. Till matchen mot Oman, bara dagar senare, var det belgaren Vital Borkelmans som ledde landslaget och då blev det oavgjort.

- På bara två dagar var det en klar förbättring även om han inte riktigt nått ut till alla.

Tamimi tycker också att det är skönt att få in en europé i ledarstaben. Sundsvallspelaren delar mer av Borkelmans filosofi och kan dessutom kommunicera med honom på engelska. Det har hans landslagskamrater desto svårare med.  

- Det blir tvärtom. Majoriteten som inte kan engelska får höra allt på engelska och så får team managern översätta. Men jag tror det blir väldigt bra för dem.

Publicerad 2018-09-13 kl 17:36
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå