Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Publikras tvingar ÖSK skriva tiggarbrev

Ber om mer pengar från sponsorerna - Örebro har tappat över 1000 åskådare per match mot i fjol, och publiktappet slår hårt mot krisklubbens ekonomi. Nu ber ÖSK om mer pengar från sponsorerna.
- Det gäller att få upp publikantalet och vi behöver få hjälp med att fylla läktarna, säger vd:n Jan Karlsson.

Örebros katastrofsäsong avspeglar sig också på publiksiffrorna. I år har ÖSK tappat över 1 000 åskådare per hemmamatch mot i fjol: hemmasnittet 2012 ligger på 6330 åskådare, mot 7400 åskådare per match i fjol.

– Vi har förlorat, om man jämför med vad vi hade räknat med att få in, ungefär en kvarts miljon kronor per match. Därför är mycket av det här merförsäljningsaktiviteter. Det gäller att få upp publikantalet och vi behöver få hjälp med att fylla läktarna, säger ÖSK:s vd Jan Karlsson till NA.

Och nu vädjar krisklubben i ett brev som gått ut till sponsorer och partners:

”Fortsätt att tillsammans med oss tro och engagera er om möjligt ytterligare ekonomiskt då vi behöver er extra satsning i detta utsatta läge. Vi tycker inte om att använda ordet hjälp, men just nu är det vad vi behöver – på det ekonomiska planet och stöttning av grabbarna på planen”, skriver klubben.

Enligt Jan Karlsson befinner sig inte ÖSK i någon omedelbar ekonomisk kris men pengar kan behövas i en satsning som krävs för att hålla sig kvar i allsvenskan. Man har redan fått napp från ett par sponsorer.

– Det här görs i förebyggande syfte. Det är många som hört av sig och undrat hur de kan hjälpa till.

– Det är allmänt känt att de publikintäkter vi har inte alls når upp till den nivå vi tänkt oss. Vi vill självklart försöka satsa för att säkra kontraktet.

Görs det här för att ni ska kunna ta in fler nyförvärv?

– Vi ser på vår ekonomi utifrån ett totalperspektiv och vill ombesörja bästa möjligheterna för att hänga kvar i allsvenskan. Det kan innebära att vi måste ta vissa ekonomiska positioner.

Publicerad 2012-08-15 kl 09:43
Annons
Annons
Annons