POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

Rajalakso petas till derbyt

Djurgårdens succéman Sebastian Rajalakso petas till morgondagens derby mot Hammarby, uppger en källa nära klubben till fotbollskanalen.se.
- Det är inte konstigt om han blivit sliten, säger assisterande tränare Paul Lindholm - som dock inte vill bekräfta petningen.

Sebastian Rajalakso öste in fem mål på sina fem första allsvenska matcher. Men sedan har det gått tyngre och tyngre och i morgon ställs han för första gången under säsongen utanför startelvan när Djurgården tar emot Hammarby.

Det uppger en källa nära klubben till fotbollskanalen.se.

- Visst har han haft det tyngre på senare tid. Det är inte konstigt om han blivit sliten, säger Djurgårdens assisterande tränare Paul Lindholm.

Lindholm vill dock inte bekräfta att Rajalakso inte får spela. Han och tränare Siggi Jonsson har tagit ut en preliminär 19-mannatrupp som bantas ned till 16 man under morgondagen. Däribland finns Rajalakso med.

- Han har inte lika mycket spänst och kraft i benen som tidigare. Men man måste förstå hans situation. Han är ung och kommer från en lägre serie och är inte van vid det här hårda matchandet och tempot.

- Vi får sätta det i lite perspektiv. Innan serien hade han en målsättning att göra sex mål - nu har han gjort fem mål bara under våren.

Lindholm menar att även den mediala uppmärksamheten kan ha påvekat negativt.
- Det kan ha spelat in. Nu gäller det att vi ger honom tid.

Stefan Batan kan komma att ersätta Rajalakso. Batan gjorde en stark andra halvlek senast mot Gif Sundsvall.

- Han visade det spel som vi vill att han spelar. Att sätta fart och utmana. Det är så vi vill se honom, säger Lindholm till fotbollskanalen.se.

Djurgården har frågetecken för tre spelare som är med i truppen inför derbyt; Sölvi Ottesen, Lance Davids och Mikael Dahlberg.

Förutom dem är Mattias Jonson, Aki Riihilahti, Daniel Sjölund och Oskar Wahlström skadade.

Publicerad 2008-05-06 kl 19:47
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå