Rajalaksos revansch - avgjorde derbyt

Sebastian Rajalakso har haft en tung säsong. I dag kom kanske vändningen. Med en drömträff avgjorde han derbyt mot BP.

- Skönt att visa att jag kan prestera på den här nivån när jag får chansen, säger Sebastian Rajalakso efter 1-0 mot Brommapojkarna.

Rajalakso har haft en allt annat än rolig säsong så här långt.
Försäsongen och inledningen av allsvenskan förstördes delvis av en efterhängsen skada. När 21-åringen var tillbaka i speldugligt skick förpassades han till bänken.
Innan kvällens derby hade han bara startat en match i årets allsvenska.
Mot Brommapojkarna kom revanschen.

I den 86:e minuten ställde Rajalakso in siktet och fick på en drömträff från distans som letade sig in i mål via ribban.

- Svårt att beskriva känslan. En lättnad bara. Det var mycket som släppte med tanke på att jag inte spelat så mycket i år och tvivlat lite stundtals, säger Rajalakso.

1-0 och tre oerhört viktiga poäng för Djurgården som nu gör ett ordentligt hopp i tabellen - från kval till tiondeplats.

Djurgården kontrollerade händelserna i första halvlek och med lite medvind skulle blåränderna varit i ledning efter 45 minuter.
För chanser saknades inte - Rajalakso dundrade bollen i ribban, Kristoffer Nordfeldt höll Johan Oremos låga skott och Sharbel Toumas frispark gick i stolpen och ut.

BP långt ifrån utspelade, men uddlösa offensivt.
Dalil Benyahia fick på ett tungt avslut som tvingade Pa Dembo Touray till räddning - men mer än så skapade inte BP i första halvlek.

Bättre BP-energi i andra. Och nära ledning i den 60:e minuten då Gabriel Petrovics lobbnick såg ut att resultera, men Joona Toivio stod rätt på mållinjen och nickade undan.

DIF återtog dock initiativet.
Oremo och Touma med nya chanser, men Nordfeldt i vägen igen och matchen såg ut att sluta mållös - men Rajalakso ville som sagt annat och gav Djurgården nödvändigt andrum i tabellen.

- De tre poängen var det viktigaste av allt. Med tanke på erfarenheten från förra säsongen vill vi inte hamna i samma sits i år, säger Rajalakso.

Publicerad 2010-08-18 kl 23:59