Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Rakips besked: "Vi kommer snacka efter säsongen"

Allsvenskan

MALMÖ. Erdal Rakip kan få en viktig roll efter Mahamé Sibys långtidsskada.
Efter säsongen går Malmö FF-spelarens kontrakt ut, och Rakip avvaktar med ett beslut.
- Man är sugen på utlandet, men samtidigt ska allt sitta rätt, säger han till Fotbollskanalen.  

Foto: Bildbyrån

Erdal Rakip och Andreas Georgson.

Den 26-årige mittfältaren var ordinarie i Malmö FF under våren och startade i tolv av tretton allsvenska matcher. Men sedan skadeläget ljusnat under sommaren och MFF värvat in de centrala mittfältarna Mahamé Siby och Moustafa Zeidan har Erdal Rakip fått hoppa in i tre raka matcher för att sedan bänkas mot Zalgiris i Champions League.  

Men efter Sibys långtidsskada väntas Rakip gå in och ersatta i den defensiva mittfältsrollen, som Rakip säger sig föredra. Själv gör han ingen grej av att det har blivit färre minuter under sommaren.  

Är det något du blivit förvånad över?  
- Ah, jag är inte förvånad. Det är som det är, det är en stor trupp. Det är bara att jobba vidare och det är många matcher, så vi kommer rotera mycket. Nästan ingen kommer att få flera matcher i rad och man kommer få sina matcher fortfarande, det är bara att vara redo. 

ANNONS

Rakip har ett avtal som går ut efter säsongen, och har tidigare varit tydlig med att han vill testa ett nytt utlandsäventyr. I matchen mot IFK Norrköping för tio dagar sedan gjorde MFF-produkten sitt 300:e framträdande i A-laget.  

- Vi har snackat och har en bra dialog med varandra. Det är ingen stress, vi tar det som det kommer. Jag sa att jag vill vänta lite, men vi har en bra dialog så det är ingen stress på det sättet, säger Erdal Rakip.  

När känner du att du behöver ta beslut?  
- Jag vill fokusera på detta, hela den här säsongen. Sedan efter säsongen, som jag har sagt till dem, kan vi snacka därifrån.  

Men du är fortfarande sugen på utlandet?  
- Det är man. Man är sugen på utlandet, men samtidigt ska allt sitta rätt. Som jag sagt innan är det inte bara att sticka. Annars stortrivs jag i Malmö och det är ingen stress på det sättet.  

ANNONS

Sportchefen Andreas Georgson förstår Rakips situation.  

- Det är samma sak han har sagt till oss. Erdal är så mycket MFF som man kan vara, så i hans fall har vi full respekt för att han vill köra på. Vi är inte oroliga över att han inte klarar av att fokusera - tvärtom. Det brinner så mycket MFF i honom att han kommer köra till den sista dagen han är där. Om det är i höst eller om vi lyckas förlänga och fortsätta ihop, det återstår att se. Jag kan inte spekulera riktigt ännu, säger Georgson till Fotbollskanalen. 

Erdal Rakip står på 19 mål och 20 assister i tävlingssammanhang för MFF, och representerade Benfica och Crystal Palace under 2018. 

Publicerad 2022-07-26 kl 11:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto