Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Ralf: "Bosse är rätt man för det här"

Bosse Johansson kommer in i Åtvidabergs ledarstab och det är ett namn som tidigare Åtvid-legenden Ralf Edström jublar över.

- Jag tycker om Bosse. Han är en fantastiskt duktig tränare. Han har varit i Danmark, Norge och i Blåvitt och gjort bra ifrån sig överallt. Det är en klar förstärkning att ta in honom i ledarstaben, säger Edström till FotbollDirekt.se.

Edström menar att Johanssons rutin kommer att bli ovärderlig samtidigt som han kommer att hålla sig i bakgrunden.
- Han kommer inte att vara där och peka med hela handen. Det är inte Bosse. Han kommer att vara där i bakgrunden som ett bollplank och kanske komma in och ge lite taktiska råd, likt Benny Lennartsson i Gais.

Men det Edström är mest förvånad över är att tränaren Daniel Wiklund får gå utan att ha fått en ärlig chans. Han har snarare inte getts förutsättningarna att göra ett bra jobb.
- Det känns lite konstigt att han får gå efter tre omgångar. Han kan inte trolla med knäna. De borde lagt resurserna på att få till en bättre spelartrupp i stället.

- Jag vet att ekonomin inte är den bästa men det borde ha kunnat gått att göra mer.

Edström tycker lite synd om Wiklund, som nu bara fick tre matcher som allsvensk tränare.
- Han är en ung kille och han tog upp laget i Allsvenskan och därför är det lite synd att han får gå redan nu.

Och det faktum att han ersätts av några minst lika oprövade tror inte Ralf blir någon förbättring, utan det är snarare orättvist mot dessa.
- Det blir inte lätt för de båda och det blir ett oerhört tryck på dem och det är därför Bosse är med i bakgrunden. Men i slutänden har de ju samma trupp att bolla med.

Känns det som om det här är en åtgärd för styrelsen att den har visat handlingskraft och därmed vill ha ryggen fri vid eventuell kritik?
- Ja, det känns lite så, även om det är den som orsaken till den svaga truppen.

Publicerad 2010-03-31 kl 15:42
Annons
Annons
Annons