Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ranégie ingen panikvärvning av MFF

Allsvenskan

Mathias Ranégie blev klar för Malmö en dag innan transferfönstret stängde. Men den sena värvningen var inget panikåtgärd, säger tränaren Rikard Norling.

– Kontakten togs kanske sent, men det finns ju en intern process också, där man diskuterar möjliga framtida nyförvärv, säger Rikard Norling till Skånskan.

– Det kommer att bli väldigt inspirerande att få in en sådan spelare i truppen.

Mathias Ranégie till MFF - en värvning som fått stor uppmärksamhet inte minst som den största inrikestransfern någonsin i svensk fotboll. Rikard Norling uttalar sig nu om storvärvningen, som utmålats som den sista pusselbit Malmö behövde inför det kommande Europa League-slutspelet.

– Bra spelare gör nytta överallt, både i allsvenskan och i Europaspelet. Fast det är svårare i Europa. Därför känns det så skönt att vi har så många spelare som visat att de kan prestera även i de matcherna.

Annons

Malmö gjorde på lördagen sin första träning efter närmare en veckas uppehåll, men utan två av de största profilerna. Mathias Ranégie ansluter först på måndag medan Wilton Figueiredo är i Brasilien med sin familj och kommer missa matchen mot Gefle på torsdag. Men Ranégie är högaktuell för den matchen.
– Ja, det är han. Mathias konkurrerar direkt, säger Norling.

Kan värvningen öppna för att Malmö FF ibland spelar med bara en forward?

– Det är inte syftet. I så fall skulle vi ju behöva sätta tre duktiga anfallare på bänken, och det känns inte rätt. Vi har dessutom vårt sätt att spela och har tränat på det.

Publicerad 2011-09-03 kl 17:35

"JUST NU: Allsvenskan” - din dagliga nyhetspodd om Allsvenskan

ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto