POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Ranégie ingen panikvärvning av MFF

Mathias Ranégie blev klar för Malmö en dag innan transferfönstret stängde. Men den sena värvningen var inget panikåtgärd, säger tränaren Rikard Norling.

– Kontakten togs kanske sent, men det finns ju en intern process också, där man diskuterar möjliga framtida nyförvärv, säger Rikard Norling till Skånskan.

– Det kommer att bli väldigt inspirerande att få in en sådan spelare i truppen.

Mathias Ranégie till MFF - en värvning som fått stor uppmärksamhet inte minst som den största inrikestransfern någonsin i svensk fotboll. Rikard Norling uttalar sig nu om storvärvningen, som utmålats som den sista pusselbit Malmö behövde inför det kommande Europa League-slutspelet.

– Bra spelare gör nytta överallt, både i allsvenskan och i Europaspelet. Fast det är svårare i Europa. Därför känns det så skönt att vi har så många spelare som visat att de kan prestera även i de matcherna.

Malmö gjorde på lördagen sin första träning efter närmare en veckas uppehåll, men utan två av de största profilerna. Mathias Ranégie ansluter först på måndag medan Wilton Figueiredo är i Brasilien med sin familj och kommer missa matchen mot Gefle på torsdag. Men Ranégie är högaktuell för den matchen.
– Ja, det är han. Mathias konkurrerar direkt, säger Norling.

Kan värvningen öppna för att Malmö FF ibland spelar med bara en forward?

– Det är inte syftet. I så fall skulle vi ju behöva sätta tre duktiga anfallare på bänken, och det känns inte rätt. Vi har dessutom vårt sätt att spela och har tränat på det.

Publicerad 2011-09-03 kl 17:35
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå