Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Raskaj om pressen: "Kände att jag måste leverera"

Halmstads mittfältstalang Anel Raskaj berättar nu om den press han kände under hela fjolårssäsongen.

- Jag och alla andra hade för höga förväntningar förra året. När man läste i tidningar och så, så stod det att jag var den viktigaste spelaren och jag kände att jag måste leverera, säger Raskaj till Hallandsposten.

- Det blir inte bra om man har för mycket press på sig själv. Man blir bara besviken om det inte funkar. Jag har försökt släppa det där lite nu.

Nu med den säsongen bakom sig känner han en betydligt större trygghet med vad han kan och vad andra förväntar sig av honom - dessutom får han spela på sin favoritposition som defensiv innermittfältare.
- Problemet med att spela offensiv mitt är att alla vill stänga den ytan och jag var inte fysiskt redo att klara av det. Och högermitt kan jag absolut inte spela. Till vänster gick det okej men jag trivs inte där, säger Raskaj.

Men under tränaren Lasse Jacobsons ledning slipper han flytta runt. Rollen är redan klar - Raskaj får positionen som defensiv mittfältare, den han själv vill ha.
- I min värld finns det ingen annan position för honom. När han hade den offensiva rollen blev det mycket i sidled och hemåt. Han stoppade upp anfallen. Detta passar honom bättre. Nu spelar han rakare och lär sig värdera lägena bättre, säger Jacobsson till Hallandsposten.

Och Jacobsson är övertygad om en sak.
- Ska jag välja någon tror jag att Anel blir årets genombrott.

Publicerad 2010-03-01 kl 11:37
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons