Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Råsundas matta är grön - för två miljoner kronor

När allsvenskans övriga gräsplaner är bruna lyser Råsundas grön.
På ett dygn gjorde några av Europas bästa gräsläggare nationalarenans plan till Sveriges finaste.
-Att torva om är ingen big deal, säger Robert Limpar, planansvarig på Råsunda.

De frysta och bruna fotbollsplanerna har varit ett hett diskussionsämne under inledningen av allsvenskan. Råsundas planansvariga förutsatte läget redan i höstas och beställde då en ny gräsmatta från södra Holland.

-Vi förutsatte att det kunde ha gått åt helvete eftersom vi hade säsongspremiär 6 mars. Vi kunde ha torvat om i slutet av februari, men då hade det antingen frusit i hjäl. Vi bestämde att köra i början av april, säger Robert Limpar.
I veckan kom omkring 20 långtradare, 447 rullar och tio torvläggare från Irland, Holland, England och Polen. De har också jobbat med Ajax, Groningens och Real Madrids hemmagräs.

-Vi började vid åtta på morgonen i går morse och var klara i dag (torsdag) vid tolv, det går ganska fort. Torva om är ingen big deal, det handlar egentligen om den ekonomiska biten för det kostar pengar och ofta finns inte de pengarna, säger Limpar.
Enligt Metro kostar kalaset Svenska Fotbollförbundet två miljoner kronor, men den gamla mattan lades in 2004 och det var dags för en omläggning.
-Det andra var dött och brunt, och det här är gräs med rotsystem. Jag jobbar med rotsystem, det gröna får jag på köpet. Det är det gröna som håller ihop en fotbollsplan och i våras var det en brun plan utan rotsystem, säger Limpar.
-Jag kan stoltsera med Sveriges finaste gräsplan just nu.
Premiär på det nya gräset blir onsdag den 14 april när AIK tar emot Halmstad.

TT

Publicerad 2010-04-08 kl 18:48
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons