Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Rehn tror på Djurgården - ''Både hjärta och hjärna säger det''

Allsvenskan

Äntligen en positiv rubrik för hårt prövade Djurgårdsspelare och fans. Stefan Rehn - klubbens kanske störste profil genom tiderna - tror inte DIF åker ur.
- Djurgården har med marginal allsvenska kvaliteter i sitt lag och ska klara av det här, säger Stefan Rehn.

Rehn må vara framgångsrik tränare i IFK Göteborg i dag. Men så mycket han än har IFK för ögonen i dag så har han långt i från känslomässigt stängt av sin gamla klubb.
Rehns många år i Djurgården gav bland annat guld som spelare 2002 och tre år senare som tränare.

- Jag hade aldrig i vare sig hjärna eller hjärta kunnat föreställa mig eller placera Djurgården i botten, säger Rehn och fortsätter:

- Men Djurgården har förlorat för många spelare på kort tid. Titta vilka som har försvunnit på bara några år: Kim (Källström), Johan (Elmander), Andreas (Isaksson) och Andreas Johansson. Sören Larsen och Johan Arneng och ännu fler.

ANNONS

Ett annat problem är situationen kring laget. Utan arbetsro kan helt enkelt även den största klubb gunga till, resonerar Rehn.

- Jag har ju ingen insyn längre och kan ju inte veta exakt. Men det är för turbulent. Jag pratar ju med folk i klubben fortfarande och det är klart att en klubb aldrig mår bra av att det är för oroligt.

- Det ser oroande ut och man får verkligen klart för sig när man ser Djurgårdens problem hur mycket färskvara fotboll är. Jag minns när vi 2004 slutade fyra och den kritik vi fick. Det är som på börsen. Ericsson kan redovisa en vinst på 300 miljoner, utan att det är tillräckligt för att vinstprognosen kanske har varit 500 miljoner.

Vad vill du säga till oroliga Djurgårdsfans?

- Att det som hänt Djurgården kan hända alla klubbar men jag tycker verkligen att deras material är tillräckligt bra för att klara sig kvar i Allsvenskan.

ANNONS
Publicerad 2009-08-19 kl 14:58
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto