Rexhepi avgjorde superderbyt - MFF guldrycker

Malmö FF kan ha gjort guldrycket - 2-0-seger mot Helsingborg i superderbyt. Talangen Dardan Rexhepi visade stjärnstatus och frälste MFF-fansen.
- Det är en sån här match man gillar att avgöra, säger Rexhepi till Canal Plus.

18-årige Dardan Rexhepi hade inte startat en allsvensk match innan kvällens superderby mot Helsingborg. Men med ordinarie anfallsduon Daniel Larsson och Agon Mehmeti avstängda fick supertalangen, tillika Zlatan-kopian chansen från start och som han tog den.
Med ett mål och en assist ledde han sitt MFF till tre guldkantade poäng.
Malmö är nu ensamma serieledare, tre poäng före Helsingborg.

- Helt underbart. Det är en sån här match man vill spela. Det är en sån här match man gillar att avgöra, säger Rexhepi.

Matchen startade i ett vansinnigt tempo med chanser åt båda håll på ett fullsatt och kokande Swedbank Stadion - allsvensk fotboll blir inte så mycket bättre än vad som visades upp i Malmö i kväll.

MFF ett litet snäpp vassare inledningsvis.
Nära i den 15:e minuten då HIF-målvakten Pär Hansson missade Daniel Anderssons nick, men en HIF-försvarare stod rätt och nickade bort bollen på mållinjen.

Två minuter senare skulle Malmö-fansen få jubla.
Rexhepi tog emot bollen i straffområdet, vände om och placerade in 1-0 lågt nere i vänstra hörnet. Oerhört kyligt.

Spelet väldigt tufft och domaren Jonas Eriksson vinkade avvärjande för tre straffsituationer i första halvlek.

Malmö slog av på offensiven efter ledningsmålet och Helsingborg tog för sig allt mer men lyckades inte skapa någon r i k t i g t het kvitteringschans under de 45 första minuterna.

- Det är en härlig atmosfär och en intensiv fotbollsmatch. Vi är lite missnöjda med passningsspelet och lite missnöjda med att vi inte får avsluta våra anfall, det ska vi bättra på till andra halvlek, sade HIF-tränaren Conny Karlsson till Canal+ i halvtid.

Målskytten Rexhepi var desto nöjdare:
- Det känns bra men jag tycker vi har mer att ge. Det är mycket kamp, men jag tycker vi ska börja rulla boll mer och spela vårt spel. Nu blir det mycket tjongbollar.

Andra halvlek inte lika fartfylld som första, men fortsatt chansrikt och kampmässigt stentufft.

Och oj vilket drömläge till kvittering Mattias Lindström fick i den 61:a minuten.
Helt ren i straffområdet efter att ha blivit frispelad av Alexander Gerndt sköt han tätt över - bättre läge går inte att få.

Jimmy Durmaz nära att punktera matchen kort därefter då han löpte rätt på en djupledsboll, men Hansson kom ut perfekt och räddade.

Helsingborg mäktade med en liten slutforcering, Rafael Porcellis och Rasmus Jönsson testade med varsitt skott men keepern Johan Dahlin agerade med pondus.

På tilläggstid klev Rexhepi fram en sista gång då han vrickade fram bollen till Wilton Figueiredo som dunkade in avgörandet 2-0.