Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Rieks: "Det är vi som gör Örebro dåliga"

Allsvenskan

GÖTEBORG: Sören Rieks bjöd på stor underhållning i 6-0 segern mot Örebro. Det mesta gick hans väg.
- Exakt! Det var riktigt skönt faktiskt, säger han efter matchen.

IFK Göteborgs två danska yttrar i Jakob Ankersen och Sören Rieks har fått kritik för att de två spelarna inte bidragit med så många mål och assist. Två spelare om värvades in av Mats Gren och då beskrevs som just poängspelare. Mot Örebro var det inget snack och Blåvitt med Rieks och Ankersen i spetsen körde över gästerna.

- Skön känsla med en storseger. Att vinna med 6-0 det gör man inte så ofta så det blir till att njuta idag och ta med oss spelet till nästa match och köra på. Idag dominerade vi i 90 minuter och vi hade pratat innan matchen om att vi måste spela bra i 90 minuter i en match. Det fungerade bra idag, säger Rieks.

ANNONS

Ni som är bra eller Örebro som är dåliga?
- Det är vi som gör dom dåliga. Vi har fart i passningsspelet, spelar snabbt, vänder spelet och kommer till mycket inlägg. Leder man med 4-0 i paus så är det bra.

Det har varit mycket matcher för spelarna i IFK Göteborg under den senaste månaden. Särskilt tufft för lagets nyckelspelare som sällan eller aldrig vilar.

- Andra halvlek var det ju lägre tempo, vi hade 4-0 och kunde hålla i bollen. Sen gör vi ändå två mål och är skickliga så det var skönt. Ibland kan det vara svårt när man leder så stort därför var det skönt att vi dominerade andra halvlek också, säger Rieks.

Stundtals hamnade Sören Rieks väldigt centralt i banan och kunde med sina fina instick och blick för spelet serverade lagkamraterna öppnande passningar. En position han gärna spelar mer i.

ANNONS

- Ja, men jag vill kunna växla med kanten och inte stanna därinne hela tiden. Det gäller att hitta ett samspel där och det funkade väldigt bra idag och jag fick bra med bollar.

Ganska skön match?
- Ja, det var riktigt skönt! Bra för självförtroendet och känna att passningarna gick rätt. Skönt också att göra ett mål.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

Publicerad 2015-08-02 kl 21:01

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto