POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Riksombudet anmälde Kennedy: "För min del är det första gången"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Kennedy Igboananike stängdes av fyra matcher.
Anmälan kom från förbundets riksombud – 20 dagar efter matchen.
- Den fördröjningen är beklaglig, säger Artur Ogelid till NA.

Alexander Axén var vansinnig efter förlustmötet med Djurgården under söndagen. ÖSK tvingades klara sig utan anfallsstjärnan Kennedy Igboananike då denne dagen innan match fått beskedet att han stängts av i fyra matcher på grund av en incident i mötet med AFC Eskilstuna den 8 april.

- Man kan bara anmäla när domaren inte har sett situationen. Tänk dig att domaren skulle ha sett det och gett ett gult kort och sagt "nu räcker det" eller något. Nu får vi istället fyra matchers avstängning och får reda på det jättesent. Vi ska överklaga, och det går inte för det är högsta instans, det sitter tre stycken där som tycker att det här är det fulaste de har sett i hela sitt liv, och då står vi där. Klockan 10 i dag får jag reda på att Kennedy inte får vara med. Det är horribelt! Vi håller på att jaga tejprullar som ska vara två centimeter, vi måste gå ut i nummerordning... Vad lägger vi kraft på i svensk fotboll? Ska vi nu titta på varenda match för varje lag och hålla på och anmäla? Vill vi att det ska bli hockey eller? Jag fattar inte, sa Axén till C More efter matchen.

För NA bekräftar Svenska Fotbollförbundets riksombud, som ska fungera som en slags åklagare och avgöra om ett ärende ska nå Disciplinnämnden, Artur Ogelid, att det var han som skickade in anmälan.

Han gjorde det först 20 dagar efter att matchen spelats.

- Min anmälan kom in ganska långt efter den matchen som spelades där händelsen inträffade. Den fördröjningen är beklaglig, tycker jag. Samtidigt är det inte är omedelbart som man får kännedom om en sådan här händelse, säger han till tidningen.

Ogelid säger att han utgått från de filmsekvenser som finns på matchen – men vill inte gå in på hur han uppmärksammades på händelsen.

- Jag vill inte kommentera närmre den här gången. Det påtalades helt enkelt att den här händelsen inträffat.

Vidare säger Ogelid att det är första gången han på eget initiativ skickar in en anmälan.

- För min egen del är det första gången som riksombud det är en sådan här anmälan.

Igboananike är avstängd till och med den 20 maj.

I klippet ser ni situationen han nu stängs av för.

Publicerad 2017-05-08 kl 19:09
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå