Rivstart bäddade för Häcken-seger - som tar sig upp på andra plats i allsvenskan

BK Häcken hade inga problem att städa undan Falkenberg på hemmaplan.
Slutresultatet skrevs till 3-0 - efter dubbla poäng från 18-årige Patrik Wålemark.
- Vi visade att vi är hungriga, säger Häckens Erik Friberg i D Play.

Häcken tog på lördagseftermiddagen emot Falkenberg på hemmagräs. För Andreas Alms gäng ett steg närmare Europaplatserna - för gästerna en möjlighet att ta in på de andra lagen i botten.

Men det var favorittippade Häcken som skulle börja bäst.

Redan i den fjärde matchminuten tog sig Johan Hammar högst upp på en hörna slagen av Patrik Wålemark. Men 18-åringen hade mer att ge, för några minuter senare serverades han i djupled av Daleho Irandust, vilket han lugnt och metodiskt placerade in.

Innan domaren blåste för halvtid hann Ahmed Yasin springa sig fri på vänsterkanten, varifrån han hittade in till Alexander Söderlund som påpassligt kunde trycka in 3-0.

- Det är alldeles för dåligt. Vi släpper till tre billiga mål, och det är mycket vi nu måste förbättra i den andra halvleken, säger bortalagets Carl Johansson i D Play i halvtid.

- Det är ett svårt läge. Vi ligger under med 3-0 och kan inte komma ut och gå framåt med allt och släppa in 4-0 direkt, då är det kört. Alla måste nu steppa upp, annars kan det här rinna iväg.

Men resultatet skulle stå sig.

Falkenberg kom visserligen till ett par farliga chanser inledningsvis i den andra halvleken, men inlånade Pontus Dahlberg imponerade och styrde undan det som kom hans väg. En bit in i den andra halvleken ropade bortalaget på straff, efter det att Häckens Godswill Ekpolo träffat sin egen hand när han skulle rensa bort ett inlägg. Men protesterna viftades bort.

3-0-segern innebär att Häcken tar sig förbi Norrköping och Elfsborg och går upp på andra plats, fortfarande sex poäng bakom serieledande MFF. I nästa omgång tar FFF emot Örebro, medan Häcken gästar Helsingborg.

- Vi startade väldigt bra. De hade svårt att få tag i oss. Vi vet att om vi inte är påkopplade så kan det straffa sig, men vi visade att vi är hungriga.Det kanske låter tråkigt, men vi försöker helt enkelt vinna så mycket som möjligt. Nu gäller det att vi inte kommer in i någon svacka, säger hemmalagets Erik Friberg efter matchen i D Play.

Häcken: Dahlberg - Ekpolo, Toivio, Hammar, Andersson - Friberg, Irandust, Berggren - Wålemark, Söderlund, Yasin

FFF: Noring - Norén, Amiot, Johansson, Ericsson - Carlsson, Mathisen, Björkengren, Englund - Sylisufaj, Söderström